Presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, vinde aproximativ 42% din actiunile pe care le detine la compania care opereaza cel mai cubnoscut motor de cautare online, valoarea de piata a acestora depasind 2,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.
Vanzarea actiunilor face parte dintr-un plan individual al lui Schmidt de diversificare a activelor si de obtinere de lichiditati, potrivit unui document transmis autoritatii pentru piata de capital din SUA de catre Google, informeaza Mediafax.

Pachetul de 3,2 milioane de titluri vizate pentru vanzare reprezinta circa 42% din totalul de 7,6 milioane de actiuni pe care Schmidt le detinea la companie la sfarsitul anului trecut. Acestea reprezinta 2,3% din totalul titlurilor Google si respectiv 8,2% din drepturile de vot.

"Este o diversificare obisnuita a activelor, iar Eric ramane angajat total fata de Google", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Vanzarea actiunilor s-ar putea desfasura pe o perioada de maxim un an, se arata in documentul transmis bursei.

Schmidt, 57 de ani, a ajutat Google sa devina lider pe piata cautarilor online in deceniul in care a condus compania din postul de director general. In 2011, a predat functia de director general cofondatorului Google Larry Page.

Presedintele executiv al Google s-a situat pe pozitia 138 la nivel global in topul miliardarilor publicat de Forbes in martie 2012, cu o avere de aproape sapte miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri