O retea complexa de hackeri si infractori online ce se ocupau cu furtul de bani a fost anihilata de politia mai multor state, scrie presa internationala. Autoritatile spaniole, lucrand cu Europol, au arestat 11 oameni din Rusia, Georgia si Ucraina.
Software-ul plantat pe computerele targetate acuzau utilizatorii ca au vizualizat continut ilegal, precum imagini sexuale cu copii, au declarat oficialii Europol. Acestia erau apoi somati sa plateasca o amenda pentru a putea folosi in continuare computerele.

“Mesajele disimulau foarte bine mesajul ca venind din partea autoritatilor iar infractorii cereau suma de 100 de euro printr-un canal de plata anonim”, a transmis Europolul. “Infractorii furau dupa aceea informatii din computerele victimelor.

De cand a fost descoperit virusul in mai 2011, au fost raportate mai mult de 1200 de cazuri, doar in Spania. Numarul victimelor ar putea fi insa mult mai mare. Daunele estimate si implicit profitul infractorilor a depasit 1 milion de euro.

Capul echipei era un tanar de 27 de ani din Rusia. El a fost arestat in Emiratele Arabe Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri