La o zi dupa ce un raport de securitate a acuzat armata Chinei ca ar angaja spioni cibernetici cu sediul in Shanghai, Ministerul Apararii din statul asiatic a negat vehement acuzatiile spunand ca raportul este gresit, scrie NYTimes.com.

La o conferinta de presa din Beijing, la o zi distanta dupa ce raportul a fost facut public, Ministerul Apararii a subliniat ca acuzatiile aduse de firma de securitate Mandiant sunt distructive si neadevarate. Raportul subliniaza ca armata Chinei ar fi in spatele unei organizatii care a spionat si sustras date importante si confidentiale din peste 100 de companii americane.

Mai mult, chinezii spun ca au fost si ei victimele atacurilor cibernetice din SUA. “Fortele armate din SUA nu au sustinut niciodata activitati ale hackerilor. Raportul nu are niciun fundament real”, a spus un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

Cu toate acestea, mai multe rapoarte din SUA indica faptul ca multe dintre atacurile hackerilor provin din China si, mai mult, unele dintre ele au legatura cu armata statului asiatic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri