Este o tehnologie similara celei utilizate pe e-book readere, acele dispozitive de pe care se pot citi cartile in format digital, si care, o data implementata pe smartphone-uri, ar putea mari considerabil durata de viata a bateriei, de pana la o saptamana, scrie LaptopMag.
Acest lucru s-ar traduce insa printr-o renuntare la ecranul color, in schimbul celui cu cerneala digitala monocrom, dar avantajul principal ar fi ca durata de viata a bateriei smartphone-ului ar putea fi prelungita pana la o saptamana, fara a fi nevoie de o reincarcare.

Un alt avantaj pe care l-ar putea aduce un astfel de smartphone ar fi posibilitatea de a citi textul de pe ecran mai usor in conditii de lumina puternica.

Prezentat in cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, producatorii prototipului de smartphone echipat cu Android sustin ca introducerea telefoanelor inteligente cu cerneala digitala ar putea fi in acest moment singura solutie care poate rezolva problema duratei de viata scazuta a bateriei.

E-Ink, grupul care produce aceste tipuri de ecrane monocrom, ar lucra totodata la dezvoltarea unor dispozitive noi pe piata care ar permite companiei sa intre in batalia pe segmentul telefoanelor inteligente alaturi de Apple, Samsung, HTC sau Nokia.

Tehnologia E-Ink se regaseste in acest moment pe e-book readerele Amazon Kindle si Nook de la Barnes & Noble.


Sursa foto: captura laptopmag.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri