GTS Telecom, unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicatii pe segmentul de business, va investi anul acesta 2 milioane de euro in infrastructura, in principal in dezvoltarea centrelor de date din Bucuresti si Oradea si in servicii de cloud, a declarat pentru wall-street.ro, Michael Rees, cel care din noiembrie 2011 a fost CEO al companiei, dar care in urmatoarea perioada isi va relua responsabilitatile anterioare acestei functii în cadrul grupului GTS Central Europe.
Managerul american a preluat sefia GTS Telecom in noiembrie 2011, dupa ce compania a fost condusa timp de aproape 12 ani de Dan Mihaescu.

Michael Rees (foto) isi reia responsabilitatile anterioare in cadrul grupului GTS CE la nivelul diviziei de dezvoltare de business, in timp ce Razvan Stoica este promovat in pozitia de director general al GTS Telecom. Razvan Stoica lucreaza in cadrul companiei de 13 ani, ocupand anterior pozitia de director de vanzari, dupa ce a detinut timp de sapte ani functia de director de operatiuni”, au declarat pentru wall-street.ro oficialii companiei.

Acestia nu au precizat de cand va intra in vigoare aceasta schimbare.

Investitia de 2 milioane de euro pe care GTS Telecom o va face in 2014 este similara cu cea de anul trecut. Suma va fi investita in extinderea centrelor de date pe care GTS Telecom le are in prezent in Romania, in orasele Bucuresti si Oradea. Acestea au impreuna circa 600 de clienti.

De asemena, compania va investi in dezvoltarea serviciilor de cloud (infrastructure as a service) pe care le-a lansat in iunie 2011 si care sunt folosite de pana in 20 de companii medii si mari, romanesti si internationale. Pe de alta parte, intreg grupul GTS Central Europe are in jur de 100 de clienti de cloud in tarile in care opereaza, adica in Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia.

Anul trecut, GTS Telecom Romania a avut o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, in scadere cu 15% fata de 2011, si un profit operational inaintea dobanzilor, taxelor si amortizarilor (EBITDA) de cinci milioane euro, in crestere cu 10%.

Veniturile in scadere au fost determinate de segmentul de voce, ca urmare a micsorarii preturilor de interconectare, dar si de scaderea fondurilor publice din cauza situatiei politice.

Segmentul financiar aduce cele mai mari venituri

Pe de alta parte, in Romania, sectorul public inseamna foarte putin din cifra de afaceri a companiei, in jur de 5%, in timp ce in celelalte tari in care este prezent grupul procentul este mai mare.

„Ne uitam la toate licitatiile care apar, nu avem persoane care sa se ocupe in special la zona aceasta, dar ne uitam la oportunitati”, explica Rees.

Cel mai important domeniu in cifra de afaceri a GTS Telecom Romania este zona financiara, operatorul lucrand cu aproape toate bancile si companiile din acest segment. Urmeaza zona de retail, iar ulterior un mix de domenii.

In schimb, la nivel regional, cele mai importante verticale sunt retailul (Tesco), IT-ul, zona publica si cea de servicii profesionale si segmentul financiar.

Grupul GTS Central Europe a avut o cifra de afaceri de 387 de milioane de euro anul trecut, in scadere cu 1% comparativ cu 2011. Pe de alta parte, profitul operational (EBITDA) a crescut cu 4% la 103 milioane de euro, iar cash flow-ul la 53 de milioane de euro, mai mult cu 7% fata de 2011.

„Veniturile au scazut cu 1%, pentru ca doua produse au fost sub presiunea preturilor pentru voce si internet, aceste preturi scad de ani de zile. In acelasi timp, a fost o crestere pe zona de servicii si centre de date. Vocea este compensata de cererea de date in crestere. De asemenea, aceste produse (servicii si centre de date) au margini de profit mai mari si, de aceea, profitul operational a crescut cu 4%”, a explicat pentru wall-street.ro, Danny Bottoms, CEO al GTS Central Europe din ianuarie 2011.

Romania aduce 5% din veniturile grupului

Managerul se asteapta ca anul acesta operatorul sa isi mentina veniturile la acelasi nivel din 2011, iar profitul operational sa creasca cu 3-4%.

Romania aduce 5% din veniturile GTS Central Europe, fiind cel mai mic contributor in cifra de afaceri. Grupul GTS are in jur de 40.000 de clienti, dintre care in Romania sunt 1.100. Anul trecut, operatorul si-a marit numarul de clienti din Romania cu aproximativ 50. In jur de 40-45% dintre clienti sunt companii foarte mari, printre acestea numarandu-se Garanti Bank sau CEC.

Cele mai importante tari in privinta cifrei de afaceri a GTS Central Europe sunt Republica Ceha (aprox. 150 mil. euro), Polonia (in jur de 115 milioane de euro), Slovacia, Ungaria si Romania.

„Diferenta dintre Romania fata de Ungaria ori Slovacia, care sunt piete mai mari, este ca acestea nu au potentialul Romaniei, prin companiile multionationale care sunt aici, printre companiile de outsourcing. Romania este unica in regiune cel putin datorita potentialului”, a mai spus Bottoms.

GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicatii din Romania, compania furnizand solutii de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud si colocare. Compania are aproximativ 130 de angajati si are sediul in Bucuresti.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri