O grupare de hackeri a atacat o parte dintre cele mai mari site-uri de stiri din Republica Ceha, blocand paginile de start ale acestora, intr-unul dintre cele mai noi atacuri cibernetice asupra instututiilor mass-media din intreaga lume, scrie Reuters.
Reprezentantii ihned.cz, idnes.cz si novinky.cz sustin ca paginile web ale site-urilor au fost afectate de un atac informatic.

Nu exista pana in acest moment informatii legate de scopul atacului si nici cine este responsabil pentru acesta.

La inceputul acestui an, cotidienele New York Times si The Wall Street Journal au fost tinta unui atac cibernetic din China, care urmarea cenzurarea informatiilor publicate pe site.

Hackerii au lovit in acelasi timp si mai multe insitutii guvernamentale din Republica Ceha , Irlanda, Romania si din alte state europene.

Serviciul de Securitate din Romania sustine ca in spatele acestui atac, considerat mai puternic si decat Red October, sta un alt stat, al carui interese sunt vadit intentionate.

Atacul cibernetic semnalat recent are un impact mai mare decat Red October, prin nivelul tehnologic, are relevanta in planul securitatii nationale a Romaniei fiind realizat de o entitate care prezinta caracteristicile unui actor statal, declara pentru agentia Mediafax, purtatorul de cuvant al SRI.

Ai o neclaritate in ceea ce priveste securitatea datelor companiei in care lucrezi? Te simti amenintat sau banuiesti ca ai fost tinta unui atac informatic? Cauti sfaturi in mod GRATUIT?

Adreseaza-ne intrebarile sau nelamuririle tale aici, iar specialistii nostri in probleme de securitate IT iti vor raspunde !

Si tu poti fi tinta unui atac cibernetic. Informeaza-te!



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri