Forbes a facut publica lista miliardarilor – sunt 1.426 pe intreaga planeta, dar doar 23 sub 40 de ani. Fondatorii Facebook sunt cei mai tineri de pe lista.

Dustin Moskovitz si Mark Zuckerberg au fondat Facebook in urma cu aproape 10 ani. Acum, la varstele de 28 de ani, perechea este cea mai tanara in lista miliardarilor Forbes, cu 3,8 miliarde dolari respectiv 13,3 miliarde dolari, conform publicatiei.

Eduardo Saverin, de asemenea co-fondator Facebook, este al cincilea cel mai tanar miliardar, cu o avere estimata la 2,2 miliarde de dolari. In 2012, Saverin a renuntat la cetatenia americana pentru a evita taxarea averii – Saverin a negat acest lucru.

Alaturi de ei mai sunt tineri miliardari precum Scott Duncan, mostenitor al antreprenorului Dan Duncan si Albert von Thurn und Taxis, de asemenea mostenitor al unei averi enorme.

Sean Parker, fondatorul Napster si primul presedinte al Facebook, in varsta de 33 de ani, are o avere estimata la 2 miliarde de dolari.

Acesti “copii” mai au inca mult de munca pentru a atinge varfurile top-ului unde se invart sume astronomice – Carlos Slim Helu si familia sa au o avere de 73 miliarde de dolari, Bill Gates, pe locul doi, avand o avere de 67 miliarde de dolari.

Gates este si cel mai generos miliardar, donand deja peste 28 miliarde de dolari si anuntand ca va oferi mare parte din bani in incercarea de a eradica boli precum polio si malarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri