Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a aplicat anul trecut 390 de avertismente si 42 de amenzi, in valoare totala de 693.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe piata de comunicatii electronice si servicii postale, in urma a 8.422 de controale, transmite agentia Mediafax.
Din total, 3.314 de controale au fost efectuate la titularii licentelor de utilizare a frecventelor radioelectrice, care au primit 136 de avertismente si 10 amenzi, in cuantum de 86.000 lei, in special pentru nerespectarea prevederilor din licente si autorizatii sau operarea necorespunzatoare a statiilor de radiocomunicatii.

Circa o treime din numarul total de actiuni de control, respectiv 2.934, au vizat furnizorii de comunicatii electronice - 958 de controale au fost efectuate la furnizorii de internet, 929 la furnizorii de telefonie si 1.047 la furnizorii de servicii de retransmisie a programelor audiovizuale.

"In timpul controalelor s-a constatat faptul ca unii operatori nu respecta obligatia de a introduce in contractele incheiate cu utilizatorii finali clauzele minime prevazute de lege si nu respecta anumite conditii tehnice si de compatibilitate electromagnetica impuse retelelor de comunicatii electronice prin regimul de autorizare generala. Pentru a remedia cele constatate, ANCOM a emis 157 de notificari privind intentia aplicarii sanctiunii, in urma carora au fost aplicate 156 de avertismente si 8 amenzi in cuantum de 244.000 lei", se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare.

Totodata, din cele 1.326 de controale efectuate la furnizorii de servicii postale, 578 au vizat Compania Nationala Posta Romana, in calitate de furnizor de serviciu universal, si au fost finalizate cu aplicarea a 50 de avertismente si doua amenzi, in valoare de 15.000 lei.

ANCOM a aplicat 46 de avertismente furnizorilor de servicii postale care nu au respectat prevederile legale si 22 de amenzi, in valoare de 348.000 lei. Cele mai frecvente nereguli au fost cele referitoare la nerespectarea obligatiilor specifice impuse furnizorului de serviciu universal in cazul Postei Romane, respectiv de informare a ANCOM cu privire la aparitia modificarilor datelor din notificare in cazul celorlalti furnizori de servicii postale. Cele mai grave abateri au fost incalcarile drepturilor rezervate furnizorului de serviciu universal.

Alte 848 de actiuni de control au vizat producatorii, importatorii si distribuitorii de echipamente radio si echipamente terminale de telecomunicatii. In urma acestor actiuni ANCOM a aplicat doua avertismente, pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniu.

Pentru 2011, ANCOM a anuntat anul trecut efectuarea a 12.226 de actiuni de control pe piata de comunicatii si servicii postale, soldate cu amenzi in suma de 158.000 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri