Software-ul Android pe care il va folosi Galaxy S4 al Samsung este inferior iOS, a declarat directorul de marketing al Apple, Phil Schiller, intr-un interviu pentru Wall Street Journal in care incearca sa minimalizeze concurenta din partea principalului rival al iPhone, transmite Mediafax.
Presa internationala a interpretat interviul sefului de marketing de la Apple drept o incercare de a ataca Samsung si de a estompa atentia atintita asupra grupului sud-coreean chiar inaintea lansarii S4, cel mai nou model din seria Galaxy.

Schiller a insistat, in interviul pentru Wall Street Journal, ca potrivit datelor Apple in trimestrul al patrulea numarul celor care au migrat de la o platforma Android la iPhone a fost de patru ori mai mare decat al celor care au optat pentru o schimbare in sens invers. Sistemul de operare Android este dezvoltat de Google.

Apple a transmis in mai multe randuri mesaje similare in ultimele luni, in timp ce concurentii precum Samsung au castigat tot mai multa cota de piata.

Utilizatorii Android folosesc in multe cazuri sitsteme de operare depasite, iar fragmentarea "lumii Android este evidenta", a afirmat Schiller.

"Android este oferit in multe cazuri ca inlocuitor gratuit pentru un telefon cu pret mediu, iar experienta nu este la fel de buna precum cu iPhone", a spus el.

Dispozitivele Andoird au de suferit pentru ca multe componente sunt furnizate de companii diferite, in timp ce Apple isi dezvolta atat partea hardware, cat si sistemul de operare iOS, a adaugat directorul de marketing al Apple.

iPhone a avut o cota de 19% pe piata smartphone-urilor livrate anul trecut, comparativ cu 70% in cazul telefoanelor echipate cu Android, potrivit datelor IDC. Schiller pune, insa, sub semnul intrebarii relevanta cotelor de piata.

"Nu cred ca estimarile si modelul de calcul ofera o imagine de ansamblu corecta", a afirmat el.
Seful de marketing al Apple a adus ca argument un studiu al firmei ChangeWave, care arata ca trei sferturi din utilizatorii iPhone se declara "foarte multumiti" de smartphone-ul pe care il detin, fata de numai jumatate in cazul celor cu telefoane care folosesc Android.

Apple s-a confruntat cu o problema de imagine in ultima perioada, noteaza Wall Street Journal. Cresterea a incetinit, iar cele mai recente rezultate financiare ale companiei au aratat un avans de 18% al vanzarilor, dar de numai 0,1% pentru profit.

Clientii si investitorii Apple asteapta urmatoarea inovatie majora de la companie. Actiunile Apple au scazut puternic, de la nivelul record de peste 700 de dolari de anul trecut la 428 de dolari miercuri. Analisti care anticipau in trecut ca titlurile pot ajunge la 1.000 de dolari au revizuit treptat in jos estimarile de pret.

Samsung incearca in acest timp sa-si mentina evolutia pozitiva cu anuntarea joi, in SUA, a unui nou smartphone. Noul model Galaxy are un procesor mai rapid, o camera mai buna si baterie cu durata de viata mai lunga, afirma specialisti din domeniu.

Imbunatatirile aduse de Google sistemului de operare Android l-au facut un concurent mult mai puternic pentru Apple, afirma, Van Baker, analist la Gartner. Android pare un sistem de operare mai proaspat, in timp ce Apple a pastrat in mare parte experienta utilizatorilor neschimbata in ultimii sase ani.

"Va fi o presiune uriasa asupra Apple dupa lansarea Galaxy S4. Galaxy S3 reprezinta deja o oferta foarte buna, iar S4 va aduce, cu siguranta, noi elemente atractive pentru utilizatori", a spus el.

Planurile Apple privind lansarea de noi produse nu sunt foarte clare, noteaza Wall Street Journal. Analistii se asteapta ca Apple, care ar lucra la un iPhone mai ieftin, sa introduca cel putin un nou smartphone in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri