China a ajuns la un nivel record de 416 milioane utilizatori de telefoane mobile la finele lunii aprilie, potrivit datelor Ministerului Industriei Informatiilor Publice, citate de agentia EFE.
Numarul de utilizatori a crescut la 23,2 milioane in primele patru luni ale anului si, la acea data, volumul de telefoane mobile a depasit cu 55,7 milioane numarul utilizatorilor de telefonie fixa, scrie Rompres.

In plus, volumul de SMS-uri (mesaje scurte) a crescut cu 46,5 la suta comparativ cu perioada similara a anului trecut, totalizand 132,25 milioane mesaje.

In perioada mentionata, veniturile companiilor de telefonie mobila s-au ridicat la 28,6 miliarde dolari (22 miliarde euro), fiind mai mari cu 11,7 la suta fata de perioada similara a anului trecut.

In ciuda bunelor rezultate inregistrate de operatorii de telefonie mobila, producatorii chinezi continua sa fie pe planul al doilea pe piata interna, cea mai mare din lume, care este dominata de producatorii externi.

De asemenea, ministerul a precizat ca 40 la suta dintre telefoanele mobile din tara sunt productie interna (fata de 44,5 la suta in 2004) si mai putin de sase la suta dintre telefoanele mobile exportate anul trecut sunt fabricate in China.

Un numar de 65 de producatori (31 nationali si 34 straini) fabrica telefoane mobile in China, productia ridicandu-se la 304 milioane unitati (36,8 la suta din nivelul mondial).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri