Aproape jumatate dintre companiile din lume utilizeaza solutii specializate pentru administrarea si securizarea dispozitivelor mobile din retele. Un studiu realizat de Kaspersky Lab la finalul anului 2012, in parteneriat cu B2B International, releva faptul ca 32% dintre organizatii au adoptat o politica de securitate specifica exclusiv pentru smartphone-uri si tablete.
Doar 28% dintre companiile de pe glob au ales sa implementeze o tehnologie pentru administrarea dispozitivelor mobile, de tipul Mobile Device Management - MDM.

Smartphone-urile, in numar din ce in ce mai mare atat in companii, cat si in posesia utilizatorilor individuali, sunt folosite pentru activitati de business in fiecare zi. Aceasta tendinta in continua evolutie este imposibil de ignorat de catre mediul de business actual, dupa cum arata cercetarea efectuata de B2B International impreuna cu Kaspersky Lab.

Doar 9% dintre organizatii considera ca este realist sa le interzica angajatilor sa isi foloseasca telefoanele personale pentru activitati de serviciu. Pe de alta parte, 29% dintre firme le-au asigurat angajatilor accesul complet la informatiile din retelele companiilor prin intermediul dispozitivelor mobile.

„Utilizarea smartphone-urilor si a altor dispozitive mobile pentru activitati de serviciu asigura oricarei companii un avantaj competitiv, facand angajatii mai flexibili si capabili sa gestioneze diferite sarcini si probleme, indiferent de ora sau de locul unde se afla. Insa, introducerea acestor dispozitive in infrastructura companiei presupune o noua abordare a securitatii IT, deoarece neglijarea acesteia pune in pericol informatiile importante ale companiei, din cauza unui atac malware sau a pierderii dispozitivelor”, a explicat Alexander Erofeev, chief marketing officer in cadrul Kaspersky Lab.

Pe langa protejarea smartphone-urilor si a tabletelor de amenintarile malware, unul dintre cele mai afectate platforme mobile, functiile MDM permit administratorilor sistemului sa controleze de la distanta continutul stocat pe un dispozitiv, putand bloca accesul la el in cazul in care este pierdut sau furat.

Ai o neclaritate in ceea ce priveste securitatea datelor companiei in care lucrezi? Te simti amenintat sau banuiesti ca ai fost tinta unui atac informatic? Cauti sfaturi in mod GRATUIT?

Adreseaza-ne intrebarile sau nelamuririle tale aici, iar specialistii nostri in probleme de securitate IT iti vor raspunde !

Si tu poti fi tinta unui atac cibernetic. Informeaza-te!




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri