Platforma de gaming online Origin, dezvoltata de Electronic Arts se confrunta in aceste zile cu probleme mari de securitate din cauza unei vulnerabilitati care permite hackerilor sa patrunda in sistemul personal prin activarea unui malware, transmite TechRadar.com.
Acest lucru este posibil prin modificarea link-urilor care incarca jocurile din libraria virtuala a serviciului online de gaming, unde hackerii pot instala un malware locala, desi acestia nu cunosc numele jocurilor din lista utilizatorilor.

Aceasta vulnerabilitate ofera practic hackerilor posibilitatea de a se infiltra in URI (uniform resourde identifiers), prin care utilizatorii isi acceseaza jocurile din lista de pe contul personal disponibil pe Origin.

Raspunsul EA cu privire la situatia neplacuta nu a intarziat sa apara. Oficialii companiei au declarat ca investigheaza aceasta problema.

Utilizatorii platformei de gaming in cloud sunt sfatuiti sa nu acceseze link-urile de tip “origin://” si sa ruleze jocurile exclusiv din Origin pentru a evita problemele.

Ai o neclaritate in ceea ce priveste securitatea datelor companiei in care lucrezi? Te simti amenintat sau banuiesti ca ai fost tinta unui atac informatic? Cauti sfaturi in mod GRATUIT?

Adreseaza-ne intrebarile sau nelamuririle tale aici, iar specialistii nostri in probleme de securitate IT iti vor raspunde !

Si tu poti fi tinta unui atac cibernetic. Informeaza-te!



Sursa foto: gamingtruth.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri