Atacul cibernetic care ar fi vizat miercuri mai multe posturi de televiziune si banci din Coreea de Sud ar fi avut la baza o adresa IP din China, a anuntat Comitetul pentru comunicatii din Coreea de Sud intr-o declaratie publicata joi, relateaza CNN, citat de Mediafax.
Atacul a afectat 32.000 de computere si servere ale presei sau ale unor companii financiare, a precizat comitetul. Oficialii sud-coreeni incearca sa afle cauza acestuia si actioneaza in vederea limitarii pagubelor, a adaugat sursa citata.

Atacul a infectat reteaua de computere a institutiilor respective cu un program care a incetinit sau a inchis sistemele, au afirmat oficialii si agentia Yonhap.

Suspiciunea s-a indreptat imediat catre Coreea de Nord, care si-a reinnoit recent amenintarile de razboi impotriva vecinului sau sudic, pe fondul intensificarii tensiunilor privind armamentul nuclear al Phenianului.

Un oficial sud-coreean familiar cu investigatia a declarat pentru CNN ca programul a fost plantat de hackeri, dar pentru moment nu se stie cum anume au reusit acestia sa patrunda in sistem.

Politia sud-coreeana a deschis, miercuri, o ancheta pe tema unui presupus atac cibernetic de amploare care ar fi afectat noua companii, intre care trei posturi de televiziune (KBS, MBC si YTN) si a mai multe banci.

Ai o neclaritate in ceea ce priveste securitatea datelor companiei in care lucrezi? Te simti amenintat sau banuiesti ca ai fost tinta unui atac informatic? Cauti sfaturi in mod GRATUIT?

Adreseaza-ne intrebarile sau nelamuririle tale aici, iar specialistii nostri in probleme de securitate IT iti vor raspunde !

Si tu poti fi tinta unui atac cibernetic. Informeaza-te!



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri