Companiile care vand produse digitale genereaza cele mai multe tranzactii in zona de comert prin telefonul mobil, a declarat pentru wall-street.ro, Dan Boabes, fondator si CEO al SimPlus, furnizor de servicii de plata prin SMS, cu afaceri de 6,2 milioane de euro anul trecut.
Produsele si serviciile digitale sunt acelea care exista doar in mediul virtual (digital goods), printre acestea numarandu-se postarea de informatii, anunturi, acces web, taxe de membership, vizualizare continut (filme, anunturi, streaming), inscrierea in baze de date, plati facute in cadrul jocurilor (bunuri, bonusuri), orice fel de credite online.

Seful SimPlus nu a oferit date exacte despre valoarea pietei de comert prin telefonul mobil (mobile commerce).

“Este greu de estimat aceasta piata, dar avem foarte multi clienti care au avut o crestere importanta a cifrei de afaceri in urma introducerii pe langa metodele traditionale (ramburs, card bancar, virament bancar, etc) a platii cu telefonul mobil. Un exemplu este aplicatia Transport Urban care la ora actuala genereaza, in Bucuresti, vanzari de titluri de transport prin intermediul dispozitivelor mobile, comparabile cu aceleasi produse vandute prin reteaua de chioscuri RATB”, afirma Boabes.

TransportUrban.ro este o aplicatie de transport care a fost cumparata de SimPlus in toamna anului trecut cu circa 40.000 de euro.

SimPlus a avut o cifra de afaceri de circa 6,2 milioane euro anul trecut, in crestere cu circa 15% fata de 2011. Compania are 16 angajati, iar in 2012 a procesat peste 2,2 milioane de plati cu telefonul mobil.

Valoarea medie a unei tranzactii pe telefonul mobil prin SimPlus a fost anul trecut de 2,4 euro pe tranzactie prin SMS si de 2,9 euro prin apel.

“Platile prin SMS sunt cel mai important produs al nostru, aici incluzand atat premium SMS folosit pentru produsele digitale, cat si serviciile de mobile payment folosite la produsele fizice. Din perspectiva platilor cu telefonul mobil cele mai importante segmente pentru noi sunt cele de digital goods (aproximativ 43%), interactivitate TV (16%), produse fizice precum carti sau flori (29%), servicii transport public (8%)”, mai spune Dan Boabes.

Managerul estimeaza ca in Romania sunt circa 3.500 de magazine care permit plata prin telefonul mobil.

Cei mai mari clienti ai SimPlus sunt magazinele online, portalurile de anunturi si companiile care cofera achizitia de achizitia de bunuri si servicii prin intermediul unei aplicatii.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri