Producatorul canadian de smartphone-uri BlackBerry a inregistrat profit in crestere in trimestrul patru, pe fondul vanzarilor bune de terminale mobile, scrie USAToday.com.
Compania este in asteptarea raspunsurilor din piata dupa lansarea recenta a celui mai nou model propriu, BlackBerry Z10.

Research in Motion a livrat 6 milioane de smartphone-uri trimestrul trecut, incluzand 1 milion de device-uri cu sistemul de operare BB 10.

Saptamana trecuta compania a lansat smartphone-ul cu touchscreen Z10 in SUA, prin AT&T. Device-ul este de asemenea disponibil si la T-Mobile si Verizon Wireless. Oficialii producatorului canadian spun ca Z10 a fost primit “mai bine decat ne asteptam”, sustinand ca 55% dintre clientii globali ai Z10 vin de la platforme concurente.

Profitul companiei s-a ridicat la 98 mil. dolari, versus o pierdere de 125 mil. de dolari in aceeasi perioada a anului precedent. Veniturile companiei s-au ridicat la 2,7 miliarde de dolari, in scadere cu 36% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri