Producatorul de PC-uri Lenovo este in discutii cu japonezii de la NEC pentru achizitionarea diviziei mobile, decizie venita ca urmare a pierderilor din ultimii doi ani inregistrate de compania nipona, transmite The Verge.
Divizia mobila a companiei NEC este detinuta printr-o alianta (joint venture) cu producatorul de ceasuri Casio, care detine o participatie de 70%.

Business-ul cu echipamente mobile al NEC este relativ mic, ocupand 6% din piata japoneza, de patru ori mai putin decat inregistra in anul 2001.

Japonezii de la NEC au impresionat la inceputul acestui an, in cadrul evenimentului Mobile World Congress din Barcelona, unde au prezentat unul dintre cele mai inedite smartphone-uri de pe piata: NEC Media W N-05E.

Dispozitivul se remarca printr-un sistem cu doua ecrane fizice intr-un singur telefon, ambele conectate la acelasi acumulator, telefonul ruland sistemul de operare Android 4.0.

NEC Media W N-05E are un display dual de 4,3 inch pe fiecare suprafata cu o rezolutie de 960x540px.

Smartphone-ul celor de la NEC vine echipat cu un procesor dual-core de 1,5 GHz, memorie RAM de 1GB si o capacitate interna de stocare de 16GB.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri