Omul de afaceri Zoltan Teszari, care controleaza indirect operatorul telecom RCS&RDS, va incasa dividende de aproape 6 milioane de lei de la RCS Management, societate unde detine aproape 60% din capital, iar restul actionarilor vor primi diferenta pana la 10 milioane de lei, scrie Mediafax.
"Cu unanimitatea voturilor actionarilor prezenti se aproba (...) distribuirea sub forma de dividend a sumei totale de 10 milioane de lei. De asemenea, se aproba ca dividendul, nedistribuibil catre actionarul Cable Communications Systems NV, sa fie distribuit proportional catre ceilalti actionari (...)", se arata intr-una din hotararile actionarilor RCS Management.

RCS Management este controlata de Zoltan Teszari, cu o participatie de 58,92%, alaturi de Sfetozar Bugarszki - 7,23%, Nicusor Dorel Schelean - 6,98%, Mihai Patap - 5,31%, Maria Docea - 4,56%, Ioan Bendei - 4,51%, Gheorghe Maftei - 4,51%, Dorina Schelean - 3,02%, Cable Communications Systems NV - 2,47% si Traian Aurelian Sirian - 2,18%.

"Cu unanimitatea voturilor actionarilor prezenti se aproba pierderea fiscala inregistrata de RCS Management in anul 2012 (...). De asemenea, se aproba profitul contabil in valoare de 11.104.307 lei, din care suma de 10 milioane de lei va fi platita ca dividend in una sau mai multe transe, in functie de posibilitatile financiare ale societatii catre actionarii inregistrati la data adoptarii prezentei hotarari", se mai spune intr-o alta hotarare.

Potrivit Ministerului Finantelor Publice, RCS Management are ca obiect de activitate "alte activitati de telecomunicatii" si a consemnat in perioada 2008-2011 pierderi cumulate de 170.470 lei.

In perioada analizata, cifra de afaceri a societatii a fost zero, iar veniturile totale cumulate au atins 215.785 lei.

Teszari controleaza indirect RCS&RDS, unul dintre cei mai importanti jucatori locali pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si prin satelit, telefonie fixa si mobila.

Operatorul si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara.

In afara de Romania, RCS&RDS mai este prezent in Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania si Italia. Principalii competitori pe piata romaneasca sunt Romtelecom si UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri