Aproximativ o treime dintre dispozitivele vandute prin reteaua de magazine a Orange Romania, cel mai mare operator de telecom de pe piata locala, sunt smartphone-uri, a declarat pentru wall-street.ro, Jean-François Fallacher.
“Observam o deschidere tot mai mare a romanilor pentru smartphone-uri, tablete. Acum unu din trei din dispozitive vandute de Orange Romania este smartphone. In Marea Britanie procentul este de doua treimi, in Franta este la jumatate. Iar trendul este in crestere. Am cumparat licentele 4G, investim masiv in retea pentru a oferi internet mobil si vedem ca romanii isi doresc tot mai mult sa foloseasca aceste dispozitive si reteaua mobila”, explica Fallacher.

Orange si-a majorat vanzarile de smartphone-uri cu 110% anul trecut fata de 2011, in timp ce traficul de date pe mobil a crescut cu 83%.

Pe de alta parte, romanii au cumparat anul trecut smartphone-uri in valoare de 134,3 milioane de euro, in crestere cu aproape 50% fata de 2011, conform unor date oferite wall-street.ro de catre compania de cercetare Gfk Romania.

De asemenea, ca valoare, vanzarile de telefoane mobile erau estimate anul trecut la circa 3-3,5 milioane de unitati, dintre care smatphone-urile reprezentau aproximativ un milion, potrivit jucatorilor din domeniu.

Comparativ, in timp ce segmentul de smartphone-uri a crescut cu circa 50% anul trecut fata de 2011, intreaga piata de telefoane mobile a avansat cu doar 9,3% fata de 2011, potrivit GfK.

Citeste mai multe in textul: Fallacher, Orange: Analizam intrarea pe televiziune prin satelit. Vrem sa oferim continut pe toate platformele

Sursa foto: Orange Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri