Vesti bune pentru pasionatii de tehnologie. Doua noi imbuntatiri se afla in stadiu de dezvoltare, iar producatorii de smartphone-uri deja se inghesuie sa isi rezerve din timp resurse pentru a le implementa pe viitoarele dispozitive, scrie BusinessInsider.com.
Urmatoarea generatie de telefoane mobile inteligente va beneficia de o calitate mai buna a sunetului convorbirilor, asta dupa ce grupul telecom german T-Mobile, parte a Deutche Telekom, dar si alte companii de profil au anuntat ca isi vor imbunatati serviciile de telefonie.

De asemenea, compania americana AT&T a anuntat ca isi va perfectiona serviciile prin lansarea unui serviciu HD Voice, disponibil in prezent si in portofoliul Orange in lume, dar si in Romania.

O calitate mai buna a convorbirilor inseamna un microfon mai performant care va elimina sunetele deranjante si va filtra numai vocea, in timp ce difuzorul va reda sunetul la inalta definitie.

Ecrane mult mai rezistente la zgarieturi si crapaturi


Odata cu dezvoltarea tehnologiilor de protectie a ecranelor de pe smartphone-uri a aparut sticla creata de catre cei de la Corning denumita Gorilla Glass. In prezent aceasta se afla la a treia generatie, iar testele arata imbunatatiri spectaculoase fata de versiunile anterioare.

Totusi, nimic nu tine la infinit. Potrivit MIT Technology Review,actuala tehnologie de protectie a ecranului ar putea fi inlocuita de cea care poarta denumirea de “sapphire”, iar companiile producatoare lucreaza din greu pentru a reusi sa produca ecrane de protectie mai subtiri si decat firul de par.

Inca nu se stie ce diferenta de pret va exista intre “sapphire” si “Gorilla Glass”, dar studiile arata ca rezistenta ecranelor cu safir este mult mai mare decat cea folosita de catre cei de la Corning.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri