Microsoft va opri furnizarea suportului tehnic pentru sistemul de operare Windows XP dar si versiunii Internet Explorer 6 de anul viitor, scrie presa internationala.
Decizia companiei americane va consemna sfarsitul publicarii de patch-uri si update-uri de securitate pentru sistemul de operare din 8 aprilie 2014, ceea ce ar putea forta utilizatorii sa migreze spre versiuni mai noi ale platformei Windows.

Lansat in urma cu 12 ani, Windows XP este folosit in prezent de circa 39% din totalul numarului de utilizatori ai sistemul de operare – conform datelor NetMarketShare din martie 2013.

Succesul Windows XP a venit in contextul in care lansarea Windows Vista din 2007 s-a dovedit un adevarat esec pentru Microsoft, din cauza nenumaratelor probleme cu care s-a confruntat pe partea de stabilitate si securitate.

Pentru prima oara, la nivelul anului trecut, Windows XP a fost depasit de sistemul de operare Windows 7, care a reusit in luna martie a acestui an sa detina o pondere de 45% din totalul numarului de utilizatori ai platformelor software de calcul.

La polul opus, sistemul de operare Windows 8, lansat in urma cu sase luni, creste “cu viteza melcului”, avand o pondere de numai 3,17%.












Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri