Profitul Yahoo a crescut cu 36% in primul trimestru, la 390,2 milioane de dolari, insa compania a raportat scaderea veniturilor din spoturi publicitate afitate pe site-uri ti a prezentat o prognoza de vanzari sub estimarile analittilor pentru urmatoarele trei luni.
Veniturile companiei au scazut cu 6% in primul trimestru raportat la perioada corespunzatoare a anului trecut, de la 1,22 miliarde de dolari la 1,14 miliarde de dolari, se arata intr-un comunicat prezentat de Yahoo.

Totodata, profitul net dupa plata intereselor minoritare a avansat de la 286,3 milioane de dolari la 390,2 milioane de dolari, conform Mediafax.

Actiunile Yahoo au scazut cu peste 5% la New York in sesiunea de tranzactii electronice, inainte de deschiderea tedintei bursiere de miercuri.

Compania estimeaza venituri de 1,09 miliarde de dolari pentru trimestrul al doilea. Media estimarilor analittilor indica incasari de 1,11 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Yahoo a schimbat patru directori generali in ultimii0patru ani. Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, a preluat conducerea companiei in urma cu mai putin de un an ti a inceput un plan de revigorare a afacerilor, care insa nu pare sa dea rezultate.

Mayer ti-a concentrat eforturile pe relansarea produselor Yahoo, precum portalul web principal al companiei ti serviciul de email. Masurile nu au fost insa suficiente pentru a opri declinul veniturilor din publicitate online, zona in care Google ti Facebook continua sa cattige teren.

"Poate ca abordarea ei va fi buna pe termen lung, insa situatia va continua sa fie destul de urata pentru o perioada", comenetaza pentru Bloomberg un analist american.

Cota de piata a Yahoo in zona spoturilor publicitate online va scadea la 7,7% in acest an, de la 9% in 2012, estimeaza compania de cercetare EMarketer. Google se va mentine lider de piata, cu o cota de 18%, secondat de Facebook, cu 16%.

Mayer a declarat intr-o conferinta cu analistii ca planul de revigorare a Yahoo va trece in curand intr-o a doua faza, cu lansari de produse ti imbunatatirea serviciilor existente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri