Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a lansat pe piata locala telefonul Galaxy S4, varful de gama al companiei sud-coreene, un dispozitiv in care reprezentantii filialei locale isi pun mari sperante, tintind sa depaseasca pragul de 100.000 de unitati vandute in acest an.
“Suntem extrem de optimisti in privinta noului model lansat pe piata si sunt convinsi ca Galaxy S4 va fi poate cel mai bine vandut telefon mobil de pe piata romaneasca. Estimam ca pana la finalul anului vom comercializa peste 100.000 de unitati, dar sunt sanse foarte mari ca telefonul sa atinga si sa depaseasca pragul de 150.000 de unitati”, a precizat pentru wall-street.roSorin Manea, directorul diviziei telecom din cadrul Samsung Romania.

El a precizat ca pana in prezent Samsung Galaxy S3, precedentul varf de gama lansat de compania sud-coreeana pe piata in luna mai a anului trecut a reusit deja sa depaseasca pragul de 100.000 de unitati vandute.

Reprezentantul companiei a mai spus ca Galaxy S4 va fi disponibil in magazine incepand cu perioada urmatoare si se asteapta ca pretul mediu “la liber” al noului dispozitiv sa fie in jur de circa 2.700 de lei.

Potrivit lui Manea, piata de smartphone-uri ar putea creste in acest an cu 30% la 1,3 milioane de unitati comercializate, dar ca piata totala de telefoane mobile ar putea suferi o contractie, fiind estimata la putin peste 3 milioane de unitati de echipamente vandute.

Evenimentul de lansare a noului dispozitiv vine la o luna distanta dupa ce a avut loc lansarea oficiala la din New York.


Galaxy S4 ar putea inregistra vanzari record


Odata cu lansarea Galaxy S4, analistii din piata estimeaza ca noul smartphone ar putea inregistra vanzari record, fiind estimate peste 100 de milioane de unitati comercializate, potrivit analistului Peter Misek din cadrul Jefferies & Company.

Succesul Galaxy S4 ar putea veni in contextul in care generatiile anterioare ale Samsung din seria Galaxy s-au bucurat de un real succes in ultimul an, S2 inregistrand vanzari de 40 de milioane de unitati, iar S3 este de asteptat sa atinga si sa depaseasca pragul de 60 de milioane de unitati comercializate.

Conform datelor companiei de cercetare IDC, la nivelul anului 2012 Samsung a avut o cota de piata de 21,2 procente pe segmentul comercializarii de dispozitive mobile (smartphone si tablete), in timp ce Apple s-a situat foarte aproape de rivalul sud-coreean cu o cota de 20,3%.

Echipare si performante


Galaxy S4 dispune de un un display tip AMOLED de 4,99 inch cu rezolutie full HD si un numar de 441 pixeli per inch (inferior ecranului de pe HTC One ~ 461 ppi), vine echipat, in functie de regiunea in care va fi comercializat cu un procesor quad-core (4 nuclee) sau unul octa-core (8 nuclee) de 1,9 GHz, respectiv 1,6 GHz, are o memorie RAM de 2GB, stocare flash de 16/32/64GB, dar aceasta poate fi extinsa datorita suportului pentru microSD (indisponibil pe HTC One).

In Romania, Samsung a decis sa comercializeze versiunea quad-core pentru Galaxy S4.

Pe partea multimedia a noului dispozitiv, Samsung si-a dotat varful de gama din acest an cu o camera foto principala de 13MP (4128x3096px) cu autofocus si blitz LED, dar si una secundara – destinata apelurilor video – de 2,1MP.

In ceea ce priveste software-ul cu care vine echipat, Samsung Galaxy S4 va utiliza cel mai nou sistem de operare dezvoltat de Google – Android 4.2.2 Jelly Bean.

HTC One, cel mai de temut rival pentru S4?


Anul acesta, pe langa viitorul iPhone despre care deja au inceput sa apara zvonuri, taiwanezii de la HTC au lansat un dispozitiv extrem de bine primit de catre specialistii in domeniu.

Smartphone-ul companiei taiwaneze, lansat la jumatatea lunii februarie, incorporeaza un ecran de 4,7 inch (cu 469 ppi) cu protectie Gorilla Glass 2 si o rezolutie full HD @ 1080p.

Pe partea de echipare, noul dispozitiv vine echipat cu un procesor quad-core de 1,7 GHz, un procesor grafic Adreno 320, memorie 2GB RAM si o capacitate de stocare interna de 32 sau de 64GB.


Camera foto, punctul forte al HTC One


Producatorii modelului One lauda insa echiparea dispozitivului HTC pe partea de fotografiere, taiwanezii optand de aceasta data pentru o camera foto cu tehnologie “ultrapixel” – despre care spun ca intr-o fotografie de calitate nu este nevoie un numar mare de pixeli, ci calitatea acestora, potrivit presei de specialitate.Tocmai de aceea, HTC a decis ca pe noul gadget sa monteze o camera foto de 4MP reali (2688x1520px).

Potrivit reprezentantilor companiei, “ultrapixel” se traduce printr-o captare a unei cantitati mai mari de lumina datorat senzorului fotografic, ceea ce se traduce prin fotografii de o calitate mai buna in conditii de lumina scazuta, camera foto fiind capabila sa preia de pana la 4 ori mai multe informatie luminoasa.

Reprezentantii HTC din Romania au precizat ca noul dispozitiv va ajunge pe piata locala in a doua parte a lunii aprilie, dar nu au specificat la ce pret va fi disponibil. Chiar si asa, magazinele de specialitate si companiile de telefonie se bat in oferte pentru noul produs, el avand un pret estimat de circa 2.400-2.500 de lei, pentru versiunea fara conectare.


Voi ce ati alege intre Samsung Galaxy S4 si HTC One? Ce preferati? V-ati cumpara unul dintre aceste dispozitive sau asteptati lansarea viitoarei generatii iPhone?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri