Profitul Microsoft pentru al treilea trimestru al anului fiscal in curs, perioada ianuarie-martie, a crescut cu 19%, la 6,06 miliarde de dolari, si a depasit asteptarile analistilor, sustinut de controlul costurilor, vanzarea unor active si operatiunile de software pentru servere, informeaza Mediafax.
Rezultatele grupului american au fost afectate, insa, de cererea slaba pentru PC-uri ruland cel mai recent sistem de operare, Windows 8, potrivit Bloomberg.

Castigul pe actiune s-a situat la 72 de centi, peste estimarilor analistilor, de 68 de centi. Veniturile au urcat cu 18%, la 20,5 miliarde de dolari, in linie cu estimarile.

Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a tinut sub control cheltuielile, cu vanzarea de soft dedicat companiilor in crestere. Aceste elemente pozitive au redus impactul declinului vanzarilor de PC-uri in primele trei luni ale acestui an - cel mai puternic inregistrat pana in prezent. Firma de cercetare IDC considera ca de declinul vanzarilor de PC-uri este vinovata si cererea scazuta pentru noul sistem de operarer Windows 8.

"Au un control al costurilor destul de bun. Wall Street crede ca este vorba doar de PC-uri, dar Microsoft este mai mult de atat. Exista parti care lucreaza pentru a compensa expunerea pe partea de PC-uri", a declarat Brent Thill, analist la grupul elvetian UBS.

Cheltuielile operationale pentru urmatorul an fiscal, care incepe in iulie, se vor situa la 31,6-32,2 miliarde de dolari. Pentru acest an, grupul ia in calcul cheltuieli de 30,2-30,5 miliarde de dolari, sub tinta initiala de 30,3-30,9 miliarde de dolari.

Directorul financiar al grupului, Peter Klein, va parasi Microsoft la sfarsitul acestui an fiscal, care se incheie la 30 iunie, a anuntat grupul.

Vanzarile de PC-uri la nivel global au scazut cu 14% in primele trei luni ale acestui an, potrivit unor date publicate saptamana trecuta de IDC. Vanzarile de PC-uri scad mai rapid decat castiga Microsoft venituri de pe partea de tablete, a afirmat directorul financiar. Acest trend se va mentine pe termen scurt si va afecta vanzarile de software Windows, a spus el.

Microsoft a lansat Windows 8 si tableta Surface, primul produs hardware al grupului, in octombrie, cu scopul de a compensa declinul vanzarilor de PC-uri, determinat de orinetarea utilizatorilor catre smartphone-uri si tablete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri