Orange, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, a lansat servicii de cloud computing pentru consumatorii individuali, tara noastra fiind cea de a doua in care grupul lanseaza astfel de servicii, dupa Franta.
Practic, prin serviciul Orange Cloud, clientii isi pot stoca imaginile, videoclipuri, melodiile, fisiere, dar si contactele sau calendarul de intalniri si au astfel posibilitatea sa le acceseze oricand si de oriunde.

Lansarea serviciilor de cloud face parte din strategia Orange de a-si diversifica serviciile din zona de continut, dupa ce in ultimele luni a lansat serviciul de muzica Deezer, iar saptamana trecuta a lansat aplicatia Libon, inclusa in Orange Young- oferta adresata tinerilor intre 18 si 26 de ani.

De asemenea, Romania este a doua tara in care Orange lanseaza serviciile de cloud, dupa Franta

"Orange Romania este recunoscuta la nivelul Grupului Orange France- Telecom pentru focusul puternic acordat lansarii de servicii inovative, precum EDGE, HD, HD international, 4G, iar acum Orange Cloud", a declarat Julien Ducarroz, director comercial in cadrul Orange Romania.

Aceasta lansare vine in contextul in care Romania si Grecia, au cele mai mare procente de utilizare a serviciilor de cloud computing la nivelul Uniunii Europene, conform unui studiu realizat anul trecut de catre Ipsos Public Affairs pentru BSA. Astfel, 39% dintre utilizatorii de computere din Romania utilizeaza servicii de cloud, iar 20% dintre ei sunt bine familiarizati cu acest concept. Pe de alta parte, la nivel european, doar 24% dintre utilizatorii de PC-uri folosesc servicii de cloud, iar 17% stiu ce inseamna acestea.

Acelasi studiu arata, ca 86% dintre utilizatorii europeni de cloud, folosesc aceste servicii in scop personal, iar 29% pentru business. Printre solutiile de cloud folosite in scop personal se numara serviciile de mesagerie Yahoo! Mail sau Gmail, reteaua de socializare Facebook sau de partajare de fotografii Flickr.

Serviciul Orange Cloud este disponibil doar pentru clientii individuali (consumer), care sunt utilizatori de abonament.

Astfel, clientii cu abonamente Cangur, Colibri sau Pantera isi pot activa gratuit acest serviciu, si, in functie de abonament, vor primi pana la 10 GB spatiu de stocare si trafic nelimitat in Orange Cloud pentru numarul pe care a fost activat serviciul.

Cei care doresc spatiu de stocare mai mare, dar si cei care nu au un abonament Cangur, Colibri sau Pantera pot alege una din optiunile de 10 GB, 50 GB sau 150 GB pentru 1,5 euro, 5 euro, respectiv 15 euro (TVA inclus) pe luna ce pot fi activate in magazinele Orange, la numarul 408 sau online, din contul Orange.

“Clientii devin din ce in ce mai familiarizati cu folosirea smartphone-urilor, iar accesul la internet ofera mai multa flexibilitate. Serviciul Orange Cloud permite clientilor nostri acces rapid, oricand si de oriunde la fotografii, documente sau contacte de care pot avea nevoie pe parcursul zilei, precum si distribuirea informatiilor prin retele de socializare“, a explicat Julien Ducarroz.

Aplicatia Orange Cloud poate fi accesata de utilizatorii de echipamente cu sistem de operare Android (tablete, smartphone-uri, camere foto) si poate fi descarcata gratuit din Google Play, si, in cursul saptamanii, va fi disponibila in App Store pentru cei cu iOS. Odata instalata, va solicita numele de utilizator si parola contului Orange pentru autentificare.

Cloud Computing reprezinta o solutie prin care aplicatiile, tehnologiile si datele sunt disponibile online si astfel se elimina investitiile pentru achizitia si mentenanta hardware. Plata se face pe baza de abonament, in functie de gradul de utilizare a programelor cumparate. Practic, prin cloud computing companiile, dar si utilizatorii consumer pot utiliza serviciile si produsele IT pe care si le doresc, dar la costuri mult mai mici. In cazul companiilor, acestea pot sa utilizeze prin intermediul solutiilor cloud produse si servicii pe care inainte doar companiile cu bugete mari de IT si le puteau permite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri