Grupul sud-coreean Samsung are probleme cu acoperirea cererii peste asteptari pentru smartphone-ul Galaxy S4, cu putin timp inainte de lansarea noului model la nivel global, potrivit Financial Times.
O lansare cu dificultati a noului smartphone ar ingreuna planurile Samsung, care a promovat agresiv Galaxy S4 in cadrul strategiei de a prelua prima pozitie pe piata americana a telefoanelor mobile de la rivalul Apple. Samsung va da startul vanzarilor vineri in Coreea de Sud, urmata de alte tari sambata.

"Am primit mult mai multe precomenzi decat ne asteptam, astfel ca avem dificultati sa crestem rapid aprovizionarea intr-o perioada scurta. Galaxy S4 este bine primit la nivel global, asa ca ne asteptam sa aiba un succes mai mare decat predecessorul sau, Galaxy S3", a declarat seful diviziei de marketing pentru dispozitive mobile a Samsung, Lee Don-joo, scrie Mediafax.

Grupul a anuntat anterior ca livrarile initiale ar putea fi limitate, din cauza cererii foarte mari. Samsung se asteapta, insa, sa poata asigura stocuri suficiente pentru a acoperi cererea, se arata intr-un comunicat al producatorului sud-coreean de electronice.

Mai multi operatori importanti din SUA au amanat cu cateva zile startul precomenzilor.

Compania T-Mobile va primi precomenzi pentru S4 incepand de sambata, in loc de miercuri, cum era planificat anterior, "din cauza unei intarzieri neasteptate a livrarilor pentru stocuri". Sprint va primi precomenzi de sambata, asa cum era planificat, dar vanzarea in magazine va incepe in functie de cum devine disponibil smartphone-ul.

Samsung a prezentat Galaxy S4 in martie la New York. Noul smartphone, mai subtire decat S3, are un ecran de 5 inci si baterie de capacitate mai mare. Analistii estimeaza ca ar putea inregistra vanzari de 10 milioane de unitati in prima luna, odata cu lansarea in 150 de tari.

Galaxy S3, introdus in mai anul trecut, a fost vandut in peste 50 de milioane de unitati pana la mijlocul lunii martie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri