Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software la nivel mondial, vrea sa se implice tot mai mult in proiecte prin care sa sustina angajarea tinerilor cu varsta pana in 25 de ani, a declarat Kostas Loukas, cel care a preluat in urma cu trei saptamani conducerea companiei de soft, in cadrul unui eveniment in care a semnat un parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti.
De exemplu, in fiecare an Microsoft selecteaza 25 de studenti pentru internshipuri pe perioada verii, iar in jur de 400-500 de studenti participa la workshopuri legate de tehnologie ori cariera pe care compania le organizeaza.

“Vrem sa intelegem in profunzime curricula, ne intereseaza instrumentele pe care facultatea le ofera fiecarui student, cum se adapteaza universitatea la cerintele pietei si ce experienta poate castiga un student in timpul studiilor, chiar si in afara curriculei academice astfel incat sa aiba o personalitate completa. Pentru ca studiul este important, dar universitatea trebuie sa-i ajute pe studenti sa devina cetateni”, a afirmat Loukas despre ce isi doreste un angajator de la o institutie de invatamant.

Tinerii ar trebui sa imbine partea tehnica cu cea economica

In Romania, erau inregistrati la finalul lui martie, 492.427 de someri (o rata a somajului de 5,58%), conform datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Pe de alta parte, dintre acestia, in jur de 60.350 (12% dintre someri) sunt tineri sub 25 de ani. Pe grupe de varsta, cei mai multi someri au intre 30 si 39 de ani (aproape 119.000 de oameni) si intre 40 si 49 de ani (140.000 de persoane).

Noul sef al Microsoft adauga ca pentru a avea succes in cariera, tinerii care sunt interesati de tehnologie ar trebui sa imbine partea tehnica cu cea economica.

“Ai nevoie de o imbinare a lor. Eu sunt un astfel de exemplu, eu nu sunt inginer, dar pot sa vorbesc despre tehnologie si pot sa o inteleg”, afirma managerul.

Grecul Kostas Loukas (38 de ani) a absolvit un program de Executive MBA la Institutul European de Administrare a afacerilor din Franta (INSEAD), studii masterale in finante la London School of Economics si este licentiat in Economie de Universitatea din Atena. El lucreaza in cadrul Microsoft de opt ani, iar de la jumatatea lui aprilie este CEO al filialei locale.

Microsoft Romania are peste 400 de angajati, dintre care peste o suta in sediul de la Pietei Presei Libere unde compania desfasoara activitati de vanzari si marketing, 250 de persoane in centrul de suport tehnic global (GTSC) din Bucuresti si cateva zeci de angajati in centrul similar din Timisoara. Compania vrea sa recruteze inca 700 de persoane in urmatorii cinci ani.

“Acum zece ani ne interesa mai ales cum putem oferi studentilor si profesorilor acces la tehnologie, acum vorbim mai mult despre cum putem crea oportunati pentru joburi, despre ce se poate imbunatati pentru ca atunci cand studentii intra pe piata sa fie pregatiti”, a explicat Todi Pruteanu, PR & corporate affairs lead in cadrul Microsoft.

Parteneriat cu ASE

Producatorul de software a semnat de curand un nou parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti pentru oferirea de licente pentru profesorii institutiei si cei peste 22.000 de studenti. Primele parteneriate semnate intre Microsoft si ASE au fost semnate in 1996, la scurt timp de la deschiderea filialei companiei de software in Romania.

“Licentele sunt folosite de toti cei 22.400 de studenti ai ASE, pentru ca toti invata informatica. Unii invata informatica de baza, adica programe ca Word, Excel, PowerPoint, SharePoint. Iar cei 2.000 de studenti ai celor doua facultati cu profit tehnic (Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica si Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune) se specializeaza in matematica informatica, ei invata baze de date, analiza si proiectarea sistemelor informatice. Eu chiar vreau sa desfiintez unele laboratoare si sa intruduc o conexiune wireless de internet astfel incat studentii sa vina cu laptopul, sa le oferim o licenta Microsoft de student si sa lucreze de acasa sau in timpul orelor direct de pe laptop”, a explicat Pavel Nastase, rector al Academiei de Studii Economice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri