Microsoft, unul dintre cei mai mari producatori de software din lume, a vandut in primele sase luni de la lansare peste 100 de milioane de licente ale sistemului de operare Windows 8, scrie presa internationala care citeaza o postare de pe blogul gigantului american.
Rezultatul este mult sub asteptari, avand in vedere ca vanzarile sistemului de operare Windows 7, lansat in toamna lui 2009 s-au ridicat la peste 240 de milioane de licente in primul an pe piata.

Microsoft a mai publicat la inceputul acestui an o statistica a vanzarilor de licente pentru cel mai nou sistem de operare lansat, in ianuarie fiind estimate circa 60 de milioane de licente comercializate.

Succesul versiunii precedente a sistemului de operare Windows a venit ca urmare a lipsei de interes a utilizatorilor pentru a face trecerea la Windows Vista care s-a dovedit unul dintrel cele mai mari esecuri ale companiei americane.

Este totusi greu de crezut ca Windows 8 va reusi sa se apropie de rezultatele Windows 7, dar Microsoft spera ca odata cu lansarea pe piata a unor update-uri software, sistemul de operare care functioneaza deopotriva pe PC-uri, tablete si smartphone-uri sa aiba mai mult succes.

Windows 8, cel mai nou sistem de operare dezvoltat de Microsoft, nu a reusit sa obtina decat 2,7% din piata in ceea ce priveste traficul total de pe sistemele desktop, potrivit site-ului de monitorizare NetApplications citat de CNET.

Potrivit aceluiasi site de monitorizare, in luna ianuarie, Windows 8 avea o cota de piata de 2,26%, in decembrie (1,72%), in timp ce in luna noiembrie detinea numai 1,09%.

Cu toate acestea, noul pariu al Microsoft pe piata sistemelor de operare se claseaza pe pozitia a patra in top, fiind surclasata de Windows Vista (5,17%), Windows XP (38,99%) sau Windows 7 (44,55%).

Pe pozitiile urmatoare in top se situeaza mai multe versiuni ale sistemelor de operare dezvoltate de Apple.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri