Grupul Google s-a asociat cu NASA si pune la dispozitia utilizatorilor sai o noua aplicatie, TimeLapse, asociata modulelor sale Maps si Google Earth, care permite vizualizarea evolutiei unor diferite zone de pe Glob in ultimii 28 de ani, relateaza generation-nt.com.
Persoanele care folosesc serviciul Google Maps cu regularitate au remarcat fara indoiala faptul ca hartile prezentate de aceasta aplicatie prezinta date diferite la care au fost captate imaginile.

Problema poate fi remediata usor prin comanda "zoom" sau prin trecerea in modul de observare Streetview. Cu toate acestea, pana acum, cu cateva mici exceptii, utilizatorii nu aveau posibilitatea de a inainta pe firul istoriei si de a vizualiza anumite zone la o data precisa.

Aplicatia Timelapse remediaza partial aceasta omisiune afisand harti intocmite intre 1984 si 2012, intr-o animatie realizata imagine cu imagine, care permite vizualizarea felului in care a evoluat planeta.

Pentru acest proiect, Google s-a asociat cu US Geological Survey (USGS), NASA si grupul TIME. Proiectul, care combina peste 2 milioane de imagini colectate de satelitii din gama Landsat, creeaza astfel o animatie a planetei si a evolutiei sale intre anii 1984 si 2012.

Nu toate zonele incluse in proiect beneficiaza de aceeasi rezolutie a imaginilor, insa anumite puncte sunt foarte bine prezentate de TimeLapse. Printre acestea se numara anumite orase din desertul american, insulele artificiale din Dubai si topirea gheturilor nordice, asociata incalzirii globale de pe Terra.

Fiecare an este reprezentat printr-o imagine de 1,78 terapixeli pentru intregul Glob, insa Google lasa fiecarui internaut placerea de a descoperi zonele care au evoluat cel mai mult pe parcursul ultimilor 28 de ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri