Maguay, unul dintre cei mai importanti producatori autohtoni de echipamente IT, a declarat intr-un comunicat de presa dat publicitatii ca rechizitoriul impotriva platformei de e-Learning dezvoltata la UMF Iasi fost anulat.
„Decizia luata de Curtea de Apel Suceava in data de 8 mai 2013 confirma faptul ca procesul in care a fost implicata compania Maguay a reprezentat o insumare de abuzuri”, sustin reprezentantii companiei.

Decizia a fost luata pe baza cererilor avocatilor companiei, Angelica Enache si Mihai Bogasiu, care au solicitat instantei sa constate neregulile referitoare la incalcarea normelor de procedura penala de catre procurorii din cadrul DNA – Structura Teritoriala Iasi, cu consecinta anularii actelor de procedura intocmite cu incalcarea prevederilor legale in materie penala.

„Asa cum am sustinut de la inceputul acestui proces, compania Maguay a fost o victima colaterala a unor grupuri de interese la nivel local, in municipiul Iasi, in cursul anului 2011, iar atragerea in procesul penal a companiei s-a datorat unei grave erori judiciare, acuzatiile fiind nefondate. In realitate compania Maguay a finalizat cu succes in cursul anului 2010 contractul privind implementarea platformei de e-learning, castigat in mod legal prin participarea la licitatia organizata de Universitatea de Medicina si Farmacie "GR.T. POPA" Iasi“”, a declarat Corvin Pughin (foto), director comercial Maguay.

Platforma de e-learning implementata de Maguay la UMF Iasi a fost si este functionala, a indeplinit inca de la lansare toate cerintele Beneficiarului. In momentul de fata, platforma de e-learning are 16.000 de utilizatori (studenti si profesori), contine peste 40.000 de materiale de curs incarcate si este un instrument vital functionarii universitatii.

Integratorul si distribuitorul local de sisteme informatice Maguay a avut anul trecut o cifra de afaceri de 14,5 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 0,5 milioane de euro comparativ cu 2011.

Anul trecut compania s-a clasat pe locul zece in topul vendorilor de laptopuri, Maguay inregistrand o crestere de 166% in 2012, de pana la 5.481 de unitati.

Pe de alta parte, compania a inaugurat in aceasta saptamana un laborator de e-learning pentru militarii din Centrul de Instruire pentru Comunicatii si Informatica "Decebal" din Sibiu. Centrul de competenta IT din Sibiu are in prezent 71 de ani de activitate si cuprinde 7 laboratoare: bazele constructiei tehnicii de ACT si mentenanta, retele Windows, retele Unix, securitatea datelor, retele de calculatoare, Laborator e-learning Maguay si o sala de servere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri