Astfel, Benq se mentine din 2009 pe prima pozitie in topul producatorilor de proiectoare care activeaza pe piata din Romania. In primul trimestru Benq a avut o pondere de aproape doua ori mai mare decat a urmatoarelor trei companii din top, mai informeaza comunicatul. Practic, competitorii companiei au avut in primele luni ale anului o cota de 27,3%,

”In primul trimestru al acestui an, Benq a obtinut in Romania o crestere de 2,5 ori mai mare decat cea a pietei de proiectoare. Astfel, vanzarile de proiectoare Benq au crescut cu 44%, in vreme ce intreaga piata de proiectoare a crescut cu 18 procente comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut”, declara Dragos Salamac, country head Benq pentru Romania.

De asemenea, in primul trimestru, vanzarile de proiectoare pentru mediul de business au crescut cu 108% comparativ cu anul trecut, iar cele de proiectoare pentru acasa cu 50%.

Astfel, la finalul lunii martie, vanzarile de proiectoare Benq pentru zona de business reprezentau 49% din totalul pietei, iar cele din segmentul pentru utilizatorii rezidentiali 61% din vanzarile in Romania.

Mizeaza pe segmentul de educatie si home entertainment

La nivelul intregii piete din Romania, evolutia vanzarilor de proiectoate adresate companiilor a fost de 18%, a celor pentru mediul institutional (scoli si universitati, institutii publice etc) a fost de 17%, iar vanzarile de proiectoare pentru acasa au crescut cu 26%.

Proiectoarele cu tehnologie 3D se mentin in atentia cumparatorilor, astfel ca la nivel de piata, acestea au o pondere de 64%. Proiectoarele Benq cu tehnologie 3D reprezinta 73% din volumul total de proiectoare 3D vandute in Romania in primul trimestru al acestui an.

Citeste si:

In 2013, compania mizeaza pe proiectoarele bazate pe laser si LED si segmentele cu cel mai mare potential in urmatoarea perioada: educatie si home entertainment.

In primul trimestru din acest an, Benq a inregistrat in Romania vanzari in crestere cu aproximativ 10% fata de perioada similara a anului trecut.

Cele mai importante categorii in businessul Benq pe piata locala sunt cele de proiectoare, monitoare si camera foto. Astfel, proiectoarele au insemnat 50% din businessul companiei in Romania in 2012, monitoarele-35%, iar camerele foto 15%.

Citeste si: Benq intra in Romania pe segmentul de iluminat cu produse exclusiviste, dar si pentru iluminat public

Benq intra in Romania pe segmentul de iluminat cu produse exclusiviste, dar si pentru iluminat public

Benq intra in Romania pe segmentul de iluminat cu produse...

Borze, Benq Europa: Est europenii vad mai optimist viitorul. Vesticii nu mai investesc in electronice, ci in timp liber, haine

Borze, Benq Europa: Est europenii vad mai optimist viitorul. Vesticii nu mai investesc in electronice, ci in timp liber, haine

Borze, Benq Europa: Est europenii vad mai optimist viitorul....

Sursa foto: Benq