Evolio, brandul sub care opereaza pe piata compania Televoice, a lansat prima tableta cu procesor quad-core din portofoliu, Evolio Quadra.
Reprezentantii companiei au asteptari ridicate in ceea ce priveste noul produs, extimand pentru acest an o cota de piata de 20%.

Quadra dispune de un display tip SUPER IPS cu rezolutie 1280x800 pixeli, un procesor quad-core tip Cortex A9 de 1,2 Ghz si un procesor grafic multicore de la Vivante GC1000+.

Cu o grosime de doar 9,5 mm, Evolio Quadra este cea mai subtire tableta romaneasca de 10,1 inch de pe piata, conform datelor companiei.

Tableta Evolio Quadra ofera un spatiu de stocare de 16 GB si are o memorie RAM de 1GB.

„Prin aceasta lansare, Evolio ataca segmentul de tablete de 10.1 inch, unul dominat in special de brandurile internationale. Am facut acest pas in urma cererilor venite din partea clientilor nostri pentru o tableta premium cu ecran panoramic. In ultimele doua trimestre cota de piata a tabletelor de 10.1” a crescut de la 25% la peste 30%, iar noi tintim o cota de piata de 20% in acest segment. Pe segmentul tabletelor de 7 inch, Evolio este unul dintre cei mai importanti producatori avand o cota de peste 30%, conform studiilor de piata.” a declarat Liviu Nistoran, CEO Evolio.

Noul device are o greutate de 535 de grame si o capacitate a bateriei de numai 5.400 de mAh, care ii va asigura o durata de viata mai redusa decat in cazul multor alti concurenti din piata.

Evolio Quadra este echipata cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.

Pe partea de conectivitate, tableta dispune de Wi-Fi si 3G prin intermediul unui conector extern.

Potrivit jucatorilor din domeniu, piata tabletelor ar putea inregistra o dublare a vanzarilor in acest an la circa 500.000 de unitati.

Noua tableta este disponibila la pretul de 999 lei si se va gasi in magazinul propriu online dar si magazinele de specialitate incepand cu jumatatea lunii iunie.

Afacerile companiei s-au ridicat anul trecut la un nivel de circa 5 milioane de euro.

Compania Televoice este detinuta de Liviu Nistoran, fiind al treilea jucator pe piata romaneasca de tablete PC, dupa Apple si Samsung.

Printre ceilalti producatori autohtoni de tablete se mai numara AllView si E-Boda.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri