Restrictionarea activarii unei aplicatii de tip third-party protejeaza securitatea computerelor si creste eficienta angajatilor. Insa, 57% dintre companii inca nu utilizeaza instrumente pentru controlul aplicatiilor, potrivit unui studiu realizat de Kaspersky Lab, in parteneriat cu B2B International in luna noiembrie 2012.
Infractorii cibernetici folosesc numeroase trucuri pentru a infecta sistemele IT.

Un astfel de exemplu este trimiterea fisierelor malware pe post de aplicatii populare, astfel incat atunci cand un angajat incearca sa porneasca o aplicatie, intreaga infrastructura este compromisa. Pentru a preveni astfel de incidente, companiile trebuie sa dezvolte si sa aplice politici de securitate legate de instalarea si de pornirea aplicatiilor, insa nu toate procedeaza astfel. Potrivit studiului, majoritatea companiilor nu controleaza in niciun fel aplicatiile descarcate, iar 17% dintre firme nu planuiesc sa utilizeze noi tehnologii pentru controlul aplicatiilor sau nici macar nu sunt constiente de existenta acestora.

Situatia este asemanatoare si in ceea ce priveste utilizarea dispozitivelor externe si a altor suporturi de date: doar 44% dintre companii acorda suficienta atentie acestei probleme si implementeaza instrumente pentru controlul dispozitivelor, pe cand 17% din companii nu sunt constiente de existenta instrumentelor pentru controlul dispozitivelor sau nu sunt interesate sa le utilizeze.

Intre timp, transmiterea fisierelor malware prin intermediul dispozitivelor USB reprezinta in continuare o amenintare: numai in 2012 au fost prevenite peste trei miliarde de tentative de infectare locale. In plus, faptul ca angajatii sunt liberi sa conecteze orice dispozitiv extern la reteaua companiei, creste riscul scurgerilor de informatii.

Kaspersky este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii antivirus, pe o piata unde mai concureaza cu BitDefender, Eset NOD 32/64 sau Norton Antivirus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri