RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala, cu afaceri de 478,7 milioane de euro in 2011, si-a vandut operatiunile din Slovacia (Digi Slovacia), catre Slovak Telekom, o companie detinuta de grupul german Deutsche Telekom, scrie publicatia de telecomunicatii Broadband TV News.
In Romania, Deutsche Telekom, detine indirect actiuni in cadrul Cosmote, dar si Romtelecom, acesta din urma fiind si cel mai mare concurent pentru RCS&RDS. De altfel, Cosmote si Romtelecom formeaza cel mai mare business de telecom de pe piata locala, acestea avand impreuna afaceri de 1,08 miliarde de euro anul trecut.

Digi Slovakia a avut operatiuni in zece orase si oferea servicii de cablu de televiziune si internet catre aproximativ 270.000 de clienti.

Tranzactia a fost incheiata pe 14 mai, dupa mai multe multe luni de negocieri cu RCS&RDS, au declarat oficialii Deutsche Telekom. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Achizitia urmeaza sa fie aprobata de catre Autoritatea Antimonopol din Slovacia. Digi Slovacia va deveni subsidiara a Slovak Telekom si o companie independenta din punct de vedere legal.

Aceasta este cea de-a doua tranzactie importanta pentru RCS&RDS in ultimele luni, dupa ce in martie grupul de telecomunicatii si-a vandut operatiunile din Croatia catre Vipnet, subsidara a Telecom Austria.

Slovak Telekom este activa pe piata de televiziune digitala de opt ani si furnizeaza servicii pentru peste 180.000 de abonati prin cablu de cupru, fibra optica si satelit. De asemenea, compania a lansat anul trecut servicii de televiziune pe mobil (Go Magio TV) iar in prezent are 15.000 de utilizatori.

RCS&RDS este unul din cei mai importanti operatori telecom din regiune, compania extinzandu-se in ultimii ani in Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia, Serbia, Spania si Italia.

Compania este controlata indirect de catre omul de afaceri oradean Zoltan Teszari.

Vrei sa afli mai multe despre tendintele pietei de fuziuni si achizitii? Esti antreprenor sau lucrezi intr-o companie interesata de fuziuni si achizitii? Vrei sa afli mai multe despre piata de M&A? Participa la conferinta M&A Outlook 2013 - Editia a V-a, miercuri, 29 mai. Inscrie-te aici.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri