Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a sanctionat Runex Telecom cu amenda de 25.000 lei pentru ca a utilizat in mod necorespunzator numerotatia de telefonie mobila, incercand sa speculeze diferenta dintre tarifele de terminare la puncte fixe si mobile, conform Mediafax.
In plus, se arata intr-un comunicat al ANCOM, operatorul a raportat date statistice incorecte si incomplete catre autoritatea de reglementare.

"Ca urmare a unei actiuni de control, inspectorii ANCOM au constatat ca Runex Telecom (fosta Enigma-System Mobile Virtual Network Operator) nu a respectat destinatia resurselor de numerotatie alocate de autoritate prin licentele de utilizare a resurselor de numerotatie pentru perioada 10 noiembrie 2011-21 martie 2013 si, totodata, a raportat autoritatii informatii incorecte si incomplete referitoare la traficul inregistrat si la veniturile realizate in cursul anului 2012. Ambele actiuni incalca deciziile ANCOM in vigoare si constituie contraventii, fiind sanctionate de Autoritate cu amenda de 20.000 lei si, respectiv, de 5.000 lei", se spune in comunicat.

Personalul de control al ANCOM a constatat ca Runex Telecom, notificat ca operator mobil virtual (MVNO), a furnizat servicii de comunicatii prin intermediul resurselor de numerotatie din domeniul 0Z=07, alocate pentru servicii de telefonie la puncte mobile, fara a avea insa un acord de acces (gazduire) la reteaua unui titular de licente de utilizare a frecventelor radio.

In lipsa acestui acord, serviciile furnizate de operator nu sunt considerate servicii de telefonie mobila, ci servicii de comunicatii la puncte fixe, pentru care ar fi trebuit sa utilizeze numerotatie independenta de locatie, de tipul 0ZA=037.

Nerespectarea destinatiei de utilizare a resurselor de numerotatie alocate de autoritate are implicatii la nivelul stabilirii tarifelor de interconectare in vederea terminarii de apeluri, tarifele pentru terminarea apelurilor in retele mobile fiind mai mari decat cele pentru terminarea apelurilor in retele fixe.

"In contextul in care operatorul furnizeaza servicii prin intermediul resurselor de numerotatie din domeniul 0Z=07 fara a avea un contract de acces la reteaua unui operator mobil, compania evita costurile de construire sau accesare si operare a unei retele de telefonie mobila, dar solicita pentru terminarea apelurilor la aceste numere tarife de interconectare similare cu cele percepute de operatorii de retele mobile si obtine, astfel, avantaje necuvenite in raport cu partenerii de interconectare", se mai spune in comunicat.

In cazul celei de-a doua contraventii constatate, Runex Telecom a declarat ANCOM ca nu a avut activitate in cursul anului 2012, neraportand trafic sau venituri.

"ANCOM a constatat insa in cadrul actiunii de control ca pe parcursul anului 2012 s-a realizat trafic in reteaua Enigma-System, dat fiind faptul ca operatorul MVNO a facturat cel putin unui alt furnizor servicii de terminare in propria retea a apelurilor provenite din reteaua acestuia", se mentioneaza in comunicat.

Pe langa plata amenzii contraventionale, societatii Runex Telecom SRL (incepand cu data de 12 aprilie 2013 a fost operata o schimbare de denumire si actionariat, in urma careia societatea Enigma-System Mobile Virtual Network Operator SRL a devenit Runex Telecom SRL) i-au fost dispuse si masuri pentru intrarea in legalitate, respectiv obligatia de a inceta furnizarea de servicii de comunicatii electronice prin intermediul resurselor de numerotatie din domeniul 0Z=07 pana la data incheierii unui acord de acces la reteaua unui titular de licente de utilizare a frecventelor radio.

"Totodata, Runex Telecom are obligatia sa transmita autoritatii datele statistice corecte si complete in termen de 7 zile de la transmiterea procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii", se mai arata in comunicat.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, Runex Telecom a raportat pierderi de 21.265 lei la o cifra de afaceri egala cu zero.
Societatea este controlata integral de Alexandru Albu, conform Registrului Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri