Dupa opt ani de pauza, Microsoft a lansat cea mai noua consola de jocuri, adaptata cerintelor din acest an si din cei care urmeaza, intr-un eveniment ce a avut loc in Redmond, SUA.
Denumit “Xbox One”, reprezentantii companiei spun despre noul dispozitiv ca nu mai este doar o consola de jocuri ci un spatiu complet de entertainment, un device “all-in-one” .

Noutatile pe care Microsoft le aduce consolei de jocuri “One” tin in principal de posibilitatea ca dispozitivul sa fie controlat vocal oferind posibilitatea utilizatorului sa efectueze schimbul intre mai multe gadget-uri inteligente din casa, scrie Geek.com.

Dupa preluarea serviciului Skype, Microsoft s-a dorit sa-l integreze si mai bine in echipamentele pe care le-a lansat, astfel ca noua consola are programul integrat, avand de asemenea control vocal pentru preluarea si incheierea apelurilor video.

Singura problema care a starnit critici dure din partea dezvoltatorilor prezenti la eveniment a fost ca Microsoft vrea ca utilizatorii sa fie in permanenta conectati la internet cand isi acceseaza jocuile.

Pe partea de specificatii, noul Xbox One ruleaza trei sisteme de operare, care include si o versiune a Windows 8, consola fiind propulsata de un procesor cu opt nuclee de la AMD, 8GB RAM, o unitate optica BluRay, stocare pe un hard disc de 500 de GB, dar si stocare prin cloud, plus conectori USB 3.0, dar si conexiune HDMI.


Cum arata controllerul


Pentru pasionatii de jocuri, controller-ul de la Xbox a fost unul dintre cele mai de succes lansate pana acum, fiind extrem de bine construit.

Pe noul Xbox, Microsoft a pastrat un controller cu un design similar cu modelul lansat in urma cu opt ani, fiind mult imbunatatit, potrivit declaratiilor companiei.



In ceea ce priveste titlurile de jocuri disponibile pe noua platforma, Microsoft a incheiat deja un parteneriat cu Electronic Arts care va aduce pe consola Xbox One patru noi titluri chiar de la lansarea comerciala a device-ului: Fifa 14, Madden NFL, NBA LIVE si UFC. De asemenea, reprezentantii Microsoft au precizat ca in primul an de la lansare vor fi disponibile 15 titluri de jocuri exclusive pentru Xbox.

Primele nemultumiri

Phil Harrison, vicepresedinte in cadrul Microsoft, a declarat jurnalistilor de la publicatia japoneza Kotaku ca Xbox One nu va putea beneficia de toate avantajele sale fara o conexiune internet.

“Jocurile single-player, adica cele care nu necesita conexiune la Xbox Live, vor putea fi jucate si daca nu sunteti conectati online. Si in aceasta situatie veti putea accesa (in totalitate) filmele Blu-ray sau alte forme de entertainment deja descarcate. Insa consola va arata de ce este in stare doar daca aveti conexiune la internet”, a precizat acesta.

Microsoft nu a precizat o data concreta de lansare pentru noua consola, dar cel mai probabil, consola va ajunge in magazine in ultima parte a acestui an. De asemenea, nici pretul consolei nu a fost anuntat.

Concurenta cu PS4


Sony a prezentat in cadrul unui eveniment sustinut in New York in a doua jumatate a lunii februarie o noua generatie a consolei PlayStation, continuand concurenta cu Microsoft Xbox. Compania a dezvaluit ca aceasta va fi disponibila din luna noiembrie, in SUA.

Pretul nu este inca stabilit dar, scrie The Guardian, este putin probabil sa fie sub 350 euro.

Consola va permite crearea de jocuri mai avansate si mai aproape de realitate. Microsoft pregateste si ea o noua consola, urmasa Xbox360, care ar putea fi prezentata in premiera la E3, in iunie. Cel mai probabil consola va deveni disponibila tot in apropierea Craciunului 2013.

Sony a schimbat design-ul controller-ului, acesta fiind mai curbat, cu un touchpad si o linie albastra care interactioneaza cu camera PlayStation-ului. Se va conecta cu smartphone-urilor permitand utilizatorilor sa chat-uiasca cu alti jucatori prin smartphone-urile Sony.

Xbox este una dintre cele mai performante divizii ale Microsoft. Vanzarile diviziei de divertisment si dispozitive hardware, care se ocupa si de Xbox, au crescut cu 56% in primul trimestru al acestui an, inregistrand un profit operational de 342 milioane de dolari. Anul trecut, veniturile diviziei de entertainment au urcat cu 7,6%, in timp ce afacerile Windows au scazut cu 3,4%.

Ce parere aveti despre noua consola de jocuri?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri