Hostway, filiala unuia dintre cele mai mari grupuri globale de gazduire web, a inregistrat in 2012 venituri totale de circa 2 mil. euro, cu aproape 100% mai mult decat in 2011, datorita cresterilor “pe toate liniile de produse”, cea mai relevanta crestere fiind inregistrata de linia de servere dedicate cu livrare automata in 20 de minute.
Compania estimeaza pentru 2013 o crestere franata a afacerilor, de minim 12-13%, mare parte din crestere fiind generata din servicii de cloud.

“Avem in plan sa continuam dezvoltarea liniei de produse de cloud. Nu e vorba doar de adaugare de beneficii. Vrem sa facem o schimbare radicala in felul in care se livreaza serviciile de cloud. Am facut asta deja cu serverele dedicate, la finalul lui 2011 si Cloud-ul este urmatorul pas firesc, zona unde vom crea ceva cu adevarat revolutionar. Nu este usor sa spui asta si nu o facem dintr-o supraestimare a capacitatii noastre. Avem deja un plan de actiune si siguranta ca tot ceea ce ne-am propus e fezabil. In acelasi timp, e foarte important pentru noi sa reusim sa vindem aceste produse pe piata internationala. Am inceput sa facem eforturi in aceasta directie, dar este o provocare foarte mare”, spun oficialii companiei, fara a oferi informatii mai exacte in prezent.
De altfel provocarea principala pe anul in curs este piata internationala unde este destul de greu sa te pozitionezi si sa te diferentiezi.

“Jucatorii deja consacrati sunt respectati, sunt top of mind si au foarte multa putere, atat financiara, cat si de a inova. Dar suntem increzatori ca putem face fata si, incetul cu incetul, vom creste”.

La finalul anului 2012, compania avea 50 de angajati si estimeaza ca va atinge in 2013 70-80 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri