Hainele de designer, pantofii eleganti si hainele pentru copii se numara printre produsele cele mai cautate in perioada reducerilor de vara, in magazinele online europene, potrivit unui comunicat de PayPal.
Numarul celor interesati de achizitiile online a crescut constant in ultimii cativa ani, in special atunci cand este vorba de discounturi, iar, din acest punct de vedere, sezonul reducerilor de vara este cel mai popular. Spre deosebire de calendarele magazinelor traditionale, cei care cumpara online nu trebuie sa respecte date stricte sau programe de functionare cand este vorba de reduceri si nici sa caute produsele pe care si le doresc intr-o tara anume, scrie Mediafax.

Oferte bune si foarte bune sunt disponibile online pe tot parcursul anului, insa exista si perioade in care un cumparator poate profita de ofertele disponibile in anumite regiuni ale lumii.

Sezonul reducerilor de vara debuteaza la sfarsitul lui mai in Statele Unite si Marea Britanie si dureaza, in intreaga lume, pana in septembrie.
Conform comunicatului, Memorial Day si Bank Holiday sunt adevarate festivaluri ale cumparaturilor in Statele Unite si Marea Britanie
Memorial Day (ultima zi de luni din mai) este zi libera oficiala si momentul cel mai bun pentru mii de magazine americane pentru a tenta publicul cu discounturi de pret de la 30% la 70%. In aceasta perioada, cele mai solicitate sunt site-urile unor magazine precum Saks Fifth Avenue, Bloomingdale's, J.Crew, Neiman Marcus si Nine West. Acestea au reduceri de 50 - 60% si in afara perioadelor mentionate, in sectiunea "sales".

Bank Holiday este varianta britanica a Memorial Day, zi in care britanicii nu pot rezista unei sesiuni de shopping, gratie ofertelor irezistibile oferite de magazine, inclusiv reduceri de pret de pana la 80%. Si in Marea Britanie, cumparatorii inspirati prefera ofertele si achizitiile online, scapand astfel de aglomeratie si cozi.

In Europa, sezonul reducerilor incepe in iunie si se incheie la finele lui septembrie. Utilizatorii online prefera sa cumpere din magazinele europene in perioada reducerilor de vara pantofi eleganti si haine pentru copii din Italia, haine la moda pentru tineri din Germania si Olanda, parfumuri si articole sport, dar si haine de designer, cel mai adesea cautate in magazinele online frantuzesti.

Pe de alta parte, pasionatii de electronice au la dispozitie cele mai importante discounturi atunci cand vine vorba de achizitii online. Si obiectele de imbracaminte se gasesc in magazinele online din strainatate la preturi mai avantajoase in perioada de reduceri.

Consumatorii romani, ca si cei din restul Europei Centrale si de Est, sunt din ce in ce mai constienti de drepturile pe care le au in conformitate cu regulile Uniunii Europene, inclusiv cu prevederile care mentioneaza ca orice produs cumparat din Uniunea Europeana, Norvegia si Islanda poate fi subiectul unei reclamatii, in termen de doi ani de la data cumpararii, chiar si atunci cand achizitia a fost facuta in sezonul de reduceri. In plus, numeroase magazine online accepta, in limitele unui termen, returnarea produselor cumparate.
De asemenea, este indicat pentru consumatori sa foloseasca metode de plata sigure. Aplicatia PayPal de shopping mobil a fost descarcata de 25 de milioane de ori anul acesta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri