Centrul de cercetare si dezvoltare software deschis de Intel la Bucuresti in 2010 a primit CV-uri de la 313 studenti pentru cele noua posturi de practica oferite in cadrul acestuia pentru perioada verii.

“Concurenta a fost, astfel, de peste 30 de studenti pe loc. Dincolo insa de numarul mare de tineri interesati sa isi faca practica de vara la Intel, am fost impresionati de calitatea CV-urilor primite si de portofoliile de proiecte prezentate de acestia”, declara Monica Ene-Pietrosanu, country manager al Intel Romania Software Development Center (IRDSC).

Acest program de practica s-a adresat studentilor din primul an de facultate, al doilea si al treilea.

Cele mai multe CV-uri au fost depuse pentru divizia de dezvoltare de produse (134 de aplicatii), urmate de stagiile de internship de dezvoltare pe Android (113) si Yocto (80). Cei mai multi dintre studentii care au aplicat provin de la facultatile de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii „Politehnica” din Bucuresti, respectiv Matematica - Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti.

Studentii selectati vor incepe practica de pe 17 iunie a.c. Stagiul este platit si se deruleaza timp de trei luni, pe durata vacantei de vara.

Pe langa stagiile de vara, ce se vor desfasura anual in cadrul programului Intel Summer Experience, centrul deruleaza si un program de internshipuri pe perioade mai indelungate – de sase luni/un an – pentru studentii din ani terminali, masteranzi si doctoranzi.

IRSDC a fost deschis in noiembrie 2010 fiind cea mai mare investitie derulata de Intel in Romania, respectiv cateva milioane de euro.

Parte a Intel Software and Services Group, centrul Intel Romania Software Development Center este format din 100 de ingineri care se concentreaza pe tehnologii open-source si solutii de calcul de generatie viitoare. Obiectivul Intel este de a transforma centrul din Romania intr-un hub tehnologic in Europa. IRSDC face parte din reteaua Intel Labs, reteaua europeana a Intel pentru cercetare & dezvoltare, alcatuita din 26 laboratoare in care lucreaza peste 1.500 de specialist in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri