Samsung, cel mai mare producator de telefoane din lume si totodata unul dintre cei mai importanti producatori de tablete de pe piata a decis ca pe viitoarea generatie de tablete echipate cu Android pe care le va lansa sa utilizeze procesoare Intel, in detrimentul altor nume din piata cu rezonanta cum ar fi Qualcomm, Nvidia sau chiar Exynos - care apartine companiei.
Producatorul sud-coreean a optat pentru procesoarele mobile Clover Trail+ dezvoltate de Intel pentru viitoarea tableta Galaxy Tab 3 de 10,1 inch, concurentul direct al tabletei iPad de 10 inch de la Apple, transmite Reuters, care citeaza o sursa apropiata situatiei. RM dezvoltate de Qualcomm.

Samsung va prezenta primele tablete care vor folosi chip-uri Intel pe 20 iunie in cadrul unui eveniment, in care este asteptata si prezentarea smartphone-ului Samsung Galaxy S4 Mini.

Decizia companiei asiatice de a folosi microchip-uri Intel vine ca o gura de aer pentru americani, care au pierdut startul pe partea dezvoltarii de procesoare pentru echipamentele mobile, chiar daca la nivel global compania detine peste 50% din piata, datorita in special serverelor, desktop-urilor sau a laptop-urilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri