Fosta divizie de transporturi a Altex „8 Tim“ SA Piatra Neamt, fosta „Altex Trans“ SA, avand ca actionar pe Mihaela Mitescu, a intrat in insolventa, creditorii companiei putand sa se inscrie la masa credala pana la 21 iunie 2013. Compania a iesit* de sub actionariatul Altex cu putin timp inainte de a intra in insolventa.
Firma „Bomenveld“ BV din Olanda s-a retras recent din actionariatul 8 Tim din Piatra Neamt, cedand cele 98% dintre actiuni catre Mihaela Mitescu, conform informatiilor de la Registrul Comertului. Capitalul social subscris al companiei este de 3,5 mil. lei, 98% dintre actiuni fiind detinute de Mitescu, restul de actiuni fiind impartite intre 182 de alti actionari, persoane fizice.

In 2006, 99% din partile sociale ale firmei "Altex Impex" Piatra Neamt au fost transferate firmei olandeze Bomenveld. Tranzactii asemanatoare s-au inregistrat si la societatile 8 TIM SA, Auto Moldova SA si Real Estate SRL, toate din portofoliul lui Dan Ostahie. Compania olandeza este insa controlata tot de Dan Ostahie - citeste mai multe despre acestea in wall-street.ro.

La nivelul anului 2010, firma 8 Tim avea 13 angajati. Societatea a pierdut in perioada 2006-2010 circa 10 milioane de lei insa in 2011 a realizat un profit net de putin peste 1 milion de lei si afaceri de 3,8 milioane lei. Veniturile companiei in 2011 au fost cele mai mici din ultimii ani.

Altex, cel mai mare lant de electroIT din Romania a incheiat anul 2012 cu afaceri de 220 mil. euro. Profitul inregistrat de companie a fost, in 2011, de 6,9 mil. euro, in crestere cu 78% fata de 2010. Compania concureaza cu Domo, Flanco si eMag.

Oficialii Altex nu au comentat asupra subiectului pana la publicarea stirii.

*Informatie adaugata, pentru clarificare, in data de 05.06.2013

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri