Vanzarile de PC-uri la nivel global au cunoscut cea mai mare scadere din ultimii ani ca urmare a exploziei comercializarii echipamentelor mobile, dar Intel spera ca o data cu lansarea noii game de procesoare Haswell, industria sa revina pe crestere.
Gigantul american se asteapta ca noua familie de procesoare prezentata la inceputul acestei luni sa revitalizeze industria PC-urilor, pariind pe o performanta crescuta, un consum mult mai scazut si o larga disponibilitate a acestora pe diverse produse, noteaza Zdnet.com.

Prezent la evenimentul Computex desfasurat in Taipei, vicepresedintele Intel Tom Kilroy a declarat ca are in plan lansarea a peste 50 de variante pentru echipamentele portabile, in special pentru ultrabook-uri 2 in 1.
Reprezentantul companiei a tinut sa precizeze ca dispozitivele 2 in 1 nu vor fi altceva decat “device-uri care vor avea functionalitatea unui PC si care vor putea fi folosite si drept tablete”.

Producatorii de echipamente portabile care vor colabora cu Intel pentru realizarea viitoarei generatii de ultrabook-uri au precizat ca primele dispozitive vor fi disponibile pe piata din aceasta vara, in timp ce device-urile pentru linia de business echipate cu cea de-a patra generatie de procesoare “Core” a celor de la Intel va fi disponibila “mai tarziu in acest an”.

Reprezentantii companiei au mai spus ca noile chip-uri Haswell, bazate pe o arhitectura de 22nm vor putea oferi o durata de viata a bateriei cu pana 50% mai mare decat generatia precedenta, ce poate furniza pana la peste noua ore de activitate.

Intel tinteste totodata si piata smartphone-urilor, un segment al carui start l-a pierdut, cea mai mare realizare a companiei pe partea de mobile fiind incheierea unui contract cu Samsung pentru dezvoltarea tabletei Galaxy Tab 3.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri