Apple a inregistrat prima infrangere in fata Samsung intr-un caz legat de patente judecat in SUA, iar decizia ar putea insemna interdictia importurilor pe piata americana pentru unele dispozitive mai vechi ale companiei americane, inclusiv iPhone 4, potrivit Bloomberg, citat de agentia de presa Mediafax.
Comisia Internationala pentru Comert din SUA vizeaza iPhone 4 si iPad 2 3G, la vanzare prin retele operate de AT&T, T-Mobile US si doi operatori regionali.
Apple si Samsung au in derulare zeci de procese pe patru continente, in incercarea de a obtine o cota mai mare pe piata mondiala a smartphone-urilor, de 293,9 miliarde de dolari anual. Fiecare din cei doi producatori are acum la activ o victorie in SUA. Avand in vedere ca mai sunt de rezolvat numeroase litigii, victoria Samsung nu va aduce cele doua parti mai aproape de o intelegere, a declarat Will Stofega, conducatorul unui program de cercetare la IDC.
"A ajuns atat de urat, incat nu cred ca vor ajunge la o intelegere. Ambele companii au foarte multi bani si genereaza profitui mari. Nu e ca si cum ar trebui sa-si faca griji in privinta facturilor cu avocatii", a spus el.
Interdictia de import impotriva unor produse Apple trebuie sa fie analizata si de presedintele SUA, Barack Obama. Presedintele o poate respinge, insa astfel de decizii sunt luate foarte rar. Apple poate vinde in continuare cele doua dispozitive pe perioada de 60 de zile in care este analizata hotararea Comisiei.
"Suntem dezamagiti in urma inversarii unei decizii anterioare de catre Comisie si intentionam sa facem apel. Decizia nu are niciun impact ptrivind disponibilitatea produselor Apple in SUA", a spus un purtator de cuvant al Apple.
Comisia Internationala pentru Comert din SUA va publica o decizie finala in cazul Apple impotriva Samsung in august.
Apple a castigat anul trecut despagubiri de 1 miliard de dolari de la Samsung, insa valoarea acestora a fost redusa ulterior la 600 de milioane de dolari. Un juriu american a decis ca unele dispozitive ale Samsung copiaza caracteristici unice iPhoe si iPad.
Cele doua companii se vor judeca intr-un nou proces pentru o parte a daunelor acordate anul trecut Apple, in timp ce un alt proces, vizand modele mai noi ale ambilor producatori, este programat anul urmator.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri