Hackerii care ataca agentii si companii americane in numele unor tari precum China si Rusia nu vor fi primiti in SUA, iar conturile lor bancare vor fi inghetate, potrivit unui proiect care va fi prezentat inainte ca presedintele Obama sa se intalneasca cu omologul chinez Xi Jinping, scrie Mediafax.
Proiectul, sustinut de Mike Rogers, membru in Camera Reprezentantilor, cere deportarea strainilor suspectati ca ar fi spioni cibernetici in slujba altor tari. In plus, membrii familiilor acestor hackeri vor fi deportati sau nu vor fi primiti in Statele Unite, transmite Bloomberg.

"In acest fel criminalii capata un chip. Daca esti un agent strain care lucrezi in numele unei tari si partcipi la crime cibernetice, nu vei primi viza si nici familia ta", a declarat Kelsey Knight, purtator de cuvant al congresmanului republican Mike Rogers.

Problema securitatii cibernetice va fi printre subiectele de discutie ale intalnirii dintre Brack Obama si presedintele chinez Xi Jinping.
Problema hackingului a devenit iritanta intre cele doua tari, Statele Unite acuzand China ca desfasoara o campanie pe scara larga de spionaj cibernetic.

Un raport al Pentagonului din luna mai a acuzat pentru prima oara armata chineza ca acceseaza retelele IT ale SUA pentru a fura date sensibile.

Intr-un raport al companiei de securitate IT Mandiant din Alexandria, Virginia, se arata ca armata chineza ar putea fi in spatele a cel putin 141 de atacuri cibernetice impotriva unor companii la nivel mondial, din 2006.

Proiectul este destinat in primul rand opririi atacurilor de acest tip sustinute de guvernele din China, Rusia si Iran, a declarat Tim Ryan, democrat din Ohio in Camera Reprezentantilor, care a spus ca documentul il va ajuta pe Obama in discutiile cu presedintele chinez.

Potrivit proiectului, Obama va putea sa ceara redactarea unei liste cu hackerii care lucreaza pentru guverne straine, iar numele acestora vor figura in baza de date a guvernului american pentru persoane suspecte de terorism si trafic cu droguri.

Legea nu se va aplica cetatenilor americani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri