Confruntat cu o scadere constanta a cifrei de afaceri in ultimii patru ani, producatorul american de servere Sun Microsystems Inc. a anuntat miercuri seara ca intentioneaza sa elimine intre 4.000 si 5.000 de locuri de munca (aproximativ 13 procente din forta sa de munca) in urmatoarele sase luni, informeaza Rompres.

Aceste reduceri de personal vor costa Sun Microsystems o suma cuprinsa intre 340 si 500 milioane dolari, urmand sa se faca resimtite in ultimul trimestru al exercitiului fiscal urmator. Cu toate acestea, analistii au apreciat ca aceste concedieri ar putea fi insuficiente, Sun putand fi nevoit sa concedieze pana la 12.000 din cei aproximativ 37.500 de angajati ai sai pentru a-si relansa activitatile.

Conducerea companiei Sun Microsystems a subliniat insa ca planul de redresare mai cuprinde si vanzarea unei parti din proprietatile imobiliare din Silicon Valley (California) pentru a strange fonduri cuprinse intre 480 si 590 milioane dolari in momentul in care va fi implementat deplin, undeva in jurul lunii iunie 2007. Anuntul intervine la o luna dupa ce Scott McNealy si-a dat demisia din functia de director executiv la Sun, fiind si prima initiativa majora a lui Jonathan Schwartz, persoana desemnata sa il inlocuiasca pe McNealy.

Odinioara, un important furnizor mondial de servere pentru grupuri de lucru si una din companiile de top pe Wall Street, Sun Microsystems a inceput sa se confrunte cu dificultati dupa criza din sectorul dot-com la sfarsitul lui 2000. Competitorii Sun, in special International Business Machines si Dell, au inceput sa ofere servere echipate cu procesoare Intel Corp. si sistemul de operare Linux la preturi mai mici decat produsele oferite de Sun
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri