Prima aparitie in fata presei a bulgarului Rossen Petkov (39), general manager Nokia Romania si Balcani din 1 octombrie 2012, a coincis cu prezentarea mai multor modele de telefoane ale companiei, insotita de unele declaratii lipsite de consistenta din partea oficialilor companiei finlandeze.
Petkov se asteapta ca cel mai bine vandut terminal Nokia din nou gama sa fie modelul Lumia 520, cel mai ieftin Lumia, cu pretul de circa 700 de lei "la liber" si 1 leu, cu abonament. Telefonul are 512 Mb RAM, ecran cu diagonala de 4 inci cu rezolutie 480x800, memorie interna de 8 Gb si procesor de 1Ghz. Terminalul ruleaza sistemul de operare Windows 8.

Alt telefon prezentat a fost Lumia 720 ce are pretul de circa 1.500 de lei, telefon considerat „social” de catre oficialii Nokia. Terminalul are camera frontala HD, „buna pentru convorbirile prin Skype”, camera foto cu obiectiv panoramic pe spate.

Prezentarea a avut in prim plan mai putin partea hardware cat aplicatii preinstalate pe terminale (precum hartile) si proprietatile fotografierii panoramice si filmarii GIF/cinemagrafice.

Declaratiile sefului Nokia Romania si Balcani au fost lipsite de consistenta, subliniind ca firma finlandeza mizeaza pe „design-ul produselor, software si preturile in scadere”.

„Nu ne intereseaza atat numarul aplicatiilor, cat calitatea lor”, spune Petkov.

In ceea ce priveste prioritatile pe piata locala, bulgarul a spus ca il „intereseaza sa vanda cat mai multe terminale mobile”, spunand totodata ca este inca in procesul de invatare al particularitatilor pietei. „Este insa cea mai importanta din regiune”, spune el.

Intrebat de catre wall-street.ro care este cota de piata a Nokia in Romania, oficialul companiei a intors intrebarea: „Mai bine haideti sa facem un sondaj – cati dintre voi (arata spre jurnalistii prezenti) aveti terminale Nokia?”. Auzind un comentariu negativ la adresa Windows 8, Rossen Petkov a replicat ca, intr-adevar, poate fi deconcertant sa folosesti Windows 8 la inceput, dar odata ce te-ai obisnuit cu el, devine foarte intuitiv. „Tine de puterea de adaptare la nou a fiecaruia”, mai spune el.

Oficialul companiei nu a comentat nimic privind veniturile companiei in tara, spunand doar ca vrea sa dezvolte ecosistemul companiei alaturi de Microsoft Romania.

Principalii concurenti ai Nokia pe piata locala sunt Samsung, Apple, HTC, LG sau BlackBerry.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri