Cel mai bine vandute notebookuri Lenovo in Romania sunt cele cu preturi intre 1.400 si 2000 de lei, a declarat pentru wall-street.ro, Aurel Netin, directorul general al Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova.
Lenovo era la finalul lui martie anul acesta al treilea producator de computere in privinta vanzarilor de notebookuri pe piata locala, conform datelor companiei de cercetare International Data Corporation, citate de Netin. La sfarsitul lui decembrie anul trecut, producatorul chinez de computere Lenovo era pe locul al patrulea pe piata locala cu vanzari de circa 60.000 de unitati in 2012, in crestere cu 65% fata de 2011. Romanii au cumparat anul trecut circa 539.000 de laptopuri.

“Este greu de raspuns cum va evolua piata anul acesta. Si asta nu numai din cauza mediului economic nu foarte prietenos, ci si datorita perceptiei gresite despre tablete. Intotdeauna am fost optimist. Si acum sunt, dar optimismul vine nu numai din cresterea pe care o vom avea in piata de PC-uri, unde tintim pozitia de lider, dar si din provocarile noi: tablete si smartphone-uri”, a spus Netin.

45% din vanzari sunt catre segmentul consumer

In jur de 20% din vanzarile companiei sunt in zona de enterprise (companii mari si sectorul public), 25% pe segmentul de companii mici si mijlocii (companii cu pana in 500 de scaune) si 45% din zona de consumer.

“Ca unitati, vanzarile cele mai mari sunt in continuare date de familia G, care sunt notebookuri de consumer, produse din gama entry. Sigur ca vom continua sa promovam si celelate familii Z,Y,U si mai ales Yoga”, afirma seful Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Chinezii de la Lenovo au cumparat in urma cu sapte ani divizia de PC-uri a IBM, iar in trimestrul al treilea al anului trecut au detronat HP din pozitia de cel mai mare vendor de PC-uri la nivel mondial.

Insa, la finalul lui martie anul acesta, compania se clasa pe locul al doilea, cu o cota de 15%, dupa HP (16%). Pe de alta parte, in primul trimestru din acest an Lenovo a fost singura companie care si-a mentinut vanzarile la nivel global fata de ianuarie-martie 2012, in timp ce ceilalti producatori au raportat scaderi fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit companiei de cercetare IDC.

Vanzarile de computere au scazut in primul trimestru al acestui an cu 14% la nivel global, la 76,3 milioane de unitati, declinul fiind cel mai abrupt din 1994, primul an cand IDC a publicat date privind piata computerelor personale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri