Site-ul WikiLeaks i-a oferit consultanta judiciara lui Edward Snowden pentru a pleca in siguranta din Hong Kong si a obtine azil politic intr-un stat democratic, relateaza CNN, citat de Mediafax.
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, indemnase comunitatea internationala sa fie "alaturi de" Edward Snowden, acuzandu-l pe presedintele SUA, Barack Obama, ca "a tradat o generatie de tineri intelectuali".

Julian Assange - refugiat de un an in ambasada Ecuadorului din Londra si al carui site, WikiLeaks, a publicat sute de mii de documente secrete americane - anuntase joi ca se afla in contact cu reprezentanti ai lui Edward Snowden cu scopul de a-l ajuta sa obtina azil in Islanda.

Guvernul din Hong Kong a confirmat, duminica, plecarea fostului consultant informatic al NSA Edward Snowden.

"Domnul Snowden a parasit duminica Hong Kong-ul in mod voluntar, plecand in mod legal in alta tara", a declarat, conform AFP, un purtator de cuvant al Guvernului local, precizand ca autoritatile "nu primisera inca informatii care sa justifice arestarea" tanarului american.

Potrivit presei chineze, Edward Snowden, fostul consultant IT care a dezvaluit informatii despre programele americane de interceptare a comunicatiilor, a parasit Hong Kong -ul duminica, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinatia Moscova.

Avionul comercial care il transporta pe Snowden urmeaza sa aterizeze duminica dupa-amiaza pe aeroportul Seremetievo din Moscova, insa nu se stie daca aceasta va fi destinatia finala a fostului consultant al Agentiei Nationale pentru Securitate din Statele Unite, scrie ziarul South China Morning Post.

Edward Snowden, in varsta de 29 de ani, fugise in Hong Kong in mai, dupa ce a dezvaluit existenta a doua programe secrete, unul referitor la colectarea datelor registrelor telefonice, incepand din 2006, iar celalalt, Prism, vizand retele de socializare. Snowden a fost inculpat vineri, in Statele Unite, pentru acte de spionaj, iar justitia americana a cerut autoritatilor din Hong Kong sa il aresteze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri