Grupul Hutchison Whampoa, inregistrat in Hong Kong, va prelua divizia irlandeza a operatorului spaniol Telefonica, O2, pentru 850 milioane euro, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Hutchison Whampoa, controlata de miliardarul Li Ka-Shing, a incercat fara succes cu un an in urma sa preia cel mai mare operator telecom din Irlanda, Eircom Group, cu o oferta de 2 miliarde euro.

Operatorul Three Ireland, detinut de Hutchison, este al treilea operator de pe piata, iar O2 ocupa pozitia a doua.

Grupul din Hong Kong este cel mai mare investitor asiatic in industria europeana a telecomunicatiilor mobile. Compania a incheiat in acest an preluarea Orange Austria si analizeaza o fuziune intre divizia italiana si grupul Telecom Italia.

Industria europeana a telecomunicatiilor este intr-o perioada de consolidare, companiile cautand sa scada costurile in contextul franarii cererii si reglementarilor tot mai aspre.

Telefonica, cel mai indatorat operator telecom din Europa, va reusi astfel sa-si plateasca o parte din datorii. Compania spera sa reduca datoriile la 47 miliarde euro la sfarsitul acestui an.

Cel mai mare operator de telecomunicatii mobile din Irlanda este Vodafone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri