Cercetatorii de la Kaspersky Lab au descoperit ceea ce considera a fi primul virus pentru OpenOffice, rivalul open-source al Microsoft Office
Virusul, denumit Stradust, este capabil sa infecateze OpenOffice si StarOffice, care este vandut de Sun Microsystems, dupa cum a scris un cercetator pe web site-ul Viruslist al companiei rusesti. "Stardust este un macro virus creat pentru StarOffice, primul de acest gen", a scris cercetatorul. "Macro virusii de obicei infecteaza aplicatiile MS Office".

Virusul este creat in Star Basic. Acesta descarca de pe Internet un fisier imagine cu continut pentru adulti si deschide acel fisier intr-un nou document, potrivit Kaspersky.

Pana acum, Stardust este un virus proof-of-concept, ceea ce inseamna ca a fost creat pentru a demonstra ca este posibil un virus pentru OpenOffice. Virusul nu a fost detectat in libertate si nu ataca de fapt sistemele utilizatorilor.

Insa, in cazul aplicatiilor Microsoft Office povestea este diferita. O vulnerabilitatea de securitate din Word a fost exploatata in cel putin un atac recent.

Un nou "macro virus" este ca o explozie din trecut. Virusii au evoluat semnificativ. Epidemiile pentru sectorul boot au existat intre anii 1986 si 1995, urmate de macro virusii care au exploatat primele sisteme de operare Microsoft Windows, potrivit companiei de securitate F-Secure. Aparitia e-mail-ului a determinat aparitia virusilor e-mail precum "I Love You" si Anna Kournikova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri