Douglas Engelbart, cunoscut pentru inventarea mouse-ului si lansarea unor idei care stau la baza tehnologiei actuale, a murit la varsta de 88 de ani.
Vizionar al industriei IT, Engelbart a prezentat in anul 1968 primul mouse destinat computerelor, precum si viziunea sa pentru un viitor in care oamenii vor raspandi si manipula informatia utilizand calculatorul, idee care a evoluat mai tarziu in Internet, relateaza Mediafax.

Momentul sau de glorie a avut loc in iarna anului 1968, cand a prezentat la San Francisco conceptul de "mouse" ca interfata intre om si computer. Conferinta a este descrisa drept "mama tuturor prezentarilor" datorita numeroaselor idei care au inspirat mai tarziu evolutia industriei IT, pregatind terenul pentru conceptele de videoconferinta, hyperlink, editare de text si alte tehnologii utilizate in prezent la scara larga.

Moartea lui Engelbart a fost anuntata de Muzeul de Istorie a Computerului din San Francisco si confirmata de Stanford Research Institute, institutul de cercetare unde vizionarul a petrecut cea mai mare parte a carierei de cercetator.

"Nu eram interesati de automatizare, ci de augmentare. Nu construiam doar un instrument, ci pregateam un intreg sistem de prelucrare a cunoasterii", a declarat mai tarziu Engelbart, care nu a fost multumit ca inventia sa a fost denumita "mouse".

Douglas Engelbart a fost decorat in anul 2000 de presedintele Bill Clinton cu Medalia Nationala pentru Tehnologie si Inovatie pentru cotributiile aduse tehnologiei de-a lungul vietii.

Decoratia recunoaste rolul jucat de Engelbart in "construirea fundatiilor computerului personal, inclusiv interactiunea continua, in timp real, utilizand ecranul pe baza de tub catodic si mausul, legaturile de tip hipertext, editarea de text, jurnalul online, teleconferintele si colaborarea de la distanta".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri